Home » Reizen door Italië » Pistoia » Pistoia – het échte Toscane
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Pistoia – het échte Toscane

780px-779PistoiaMadonnaDellUmiltà

foto: Geobia | Wikimedia Commons

Nee, dit is niet Brunelleschi’s koepel die boven de daken van Florence uittorent. Deze koepel is te vinden in Pistoia, een nog vrij onontdekt stadje in het noorden van Toscane, dat zichzelf op de kaart zet als la vera Toscana, het échte Toscane.

Of dat inderdaad zo is, gaan we binnenkort ontdekken. We hebben namelijk van Pistoia Turismo een uitnodiging gekregen voor een persreis naar deze ‘geheime’ stad. In mei zullen we het echte Toscane ook daadwerkelijk beleven, met Pistoia als prachtige uitvalsbasis. Wij zullen echter al wat eerder naar de stad afreizen, om van alle bezienswaardigheden in de stad en omgeving verslag te kunnen doen.

Duomo-Pistoia

Naast de schitterende monumenten in Pistoia en omgeving zal vooral de keuken van dit authentieke stukje Toscane in het zonnetje worden gezet. We gaan deelnemen aan de cursus ‘bakker voor een dag’ – waarna we, zo is ons beloofd, pizza kunnen maken zoals een inwoner van Toscane dat doet. We zijn benieuwd, uiteraard laten we jullie tegen die tijd meekijken en -genieten.

Zoals we begin deze maand schreven, is Pistoia een van de hoofdrolspelers tijdens het WK Wielrennen, dat in september in Toscane wordt gehouden. We beloofden jullie toen al een aantal start- en finishplaatsen te bezoeken. Dat gaan we komende weken, vanuit Pistoia, doen. Montecatini Terme, Lucca, Collodi en Florence, ze liggen allemaal op de route.

Vanmiddag onthullen we alvast drie betoverende plekken in de buurt van Pistoia. Daarna reizen we eerst nog even naar Florence en de Chianti, maken we kennis met Sirmione aan het Gardameer en met een aantal tussenstops op de route van de Mille Miglia. Het wordt dus letterlijk een bewogen week, met veel paardenkracht en kilometers. Riemen vast? Andiamo!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

5 reacties

  1. Pistoia is een prachtige, charmante stad en de omgeving is ook heel mooi. Je zult niet teleurgesteld terugkomen. Geniet ervan en ciao! 🙂

  2. Roos uit Bunde

    Meerdere malen in Pistoia geweestveen heerlijke stad. ,s morgens koffie drinken op het kleine groentenmarktje..

  3. Linda uit Bornem

    Al twee maal in Pistoia geweest en binnenkort voor de derde maal , het is een fantastisch en bruizend Stadje , wij komen er enorm graag en zeker in de Maand Juli rond de 26 ste als de ridders te paard voor spektakel zorgen , een aanrader !

  4. Laat de ideeen en voorstellen maar komen over Pistoia… Kijk er naar uit in de maand juli….

  5. Ciao Lief! We waren er vorig jaar dus er staan al heel veel blogs en ervaringen online. Genoeg inspiratie voor juli dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *