Home » Reizen door Italië » Pistoia » Proef de smaak van Pistoia!
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Proef de smaak van Pistoia!

Net als Saskia en Willemijn werd ook Paul verliefd op Pistoia. Het compacte, gezellige stadje viel als een warme deken om hem heen en raakte hem diep.

Pistoia-Toscane

Vanmiddag deelt Paul een aantal smaakvolle adressen waar je overheerlijk kunt ontbijten, lunchen of dineren. Want ook wat eten betreft ben je in Toscane en dan vooral in Pistoia altijd aan het goede adres, omdat hier nog écht op heel veel plaatsen op een traditionele manier gekookt wordt. Andrea, zijn medeblogger/reisagent van Findyouritaly, vindt het eten in Toscane nóg lekkerder en traditioneler dan in Le Marche, waar hij vandaan komt. Ze komen in Pistoia dan ook bijna alleen maar op plaatsen waar het begrip Slow Food hoog in het vaandel staat…

Voronoi
(Piazetta dell’Ortaggio 14/17, Pistoia)
Voronoi ligt in een hoekje gedrukt, op het kleine Piazetta dell’Ortaggio, dat direct aan Piazza della Sala grenst. In feite vormen deze twee pleintjes als het ware één plein. ‘s Avonds verandert dit restaurantje tot hét centrum van het uitgaansleven en krioelt het hier van de locals die elkaar opzoeken en een drankje bestellen. Hier kun je bovendien heerlijk eenvoudig maar goed eten voor bijna belachelijke lage prijzen. Voor de lunch namen we de penne al pomodoro, de insalatona tonno e mozzarella en een frisse fruitsalade als dessert… Smullen!

lekker-eten-Pistoia (1)

La BotteGaia
(Via del Lastrone 17, Pistoia)
Deze gezellige osteria ligt tussen Piazza Duomo en Piazza della Sala, aan de achterkant van de doopkapel. La BotteGaia is ingericht met houten tafels en heeft een rustieke, landelijke sfeer. De eigenaren hebben met hun osteria naam gemaakt in de stad en dat bewijzen de volle tafels. De keuken is Toscaans, met ingrediënten en specialiteiten uit de streek en een uitgebreide wijnkaart.

lekker-eten-Pistoia (2)

Lo Storno
(Via del Lastrone 8, Pistoia)
Een steenworp verderop ligt Lo Storno verborgen, een piepklein maar héérlijk ouderwets adresje. Ze serveren ook hier weer voornamelijk traditionele Toscaanse lokale gerechten in een kleurrijke setting. Het geheim van hun succes is de eenvoudige maar verfijnde keuken waar alleen hoogwaardige, gezonde en lokale ingrediënten worden gebruikt.

lekker-eten-Pistoia (3)

Toscana fair
(Via Bonellina 46, Pistoia)
Zéér populair ristorante agrituristico, gevestigd op het terrein van Mati Piante. Hier komt Jan en alleman agrilunchen vanwege de uitmuntende kwaliteit en vanwege de ingrediënten die allemaal uit eigen (moes)tuin komen of van lokale boeren afkomstig zijn. Het restaurant is het geesteskind van de gebroeders Mati, die zo hun passie voor koken en alles wat er in Toscane verbouwd wordt willen laten proeven aan iedereen die er komt eten. Eerlijke smaken uit het verleden, eeuwenoude recepten met passie bereid, dát is Toscana Fair!

lekker-eten-Pistoia (4)

La Dimora del Gusto
(Via di Bigiano e Castel Bovani 39, Pistoia)
Geweldig adres waar je in een huiselijke sfeer gezellig en goed kunt eten, alles met liefde bereid door chef-kok Daniel Moncini. Bovendien beschikken ze hier over een uitgebreide wijnkaart en is gastheer en eigenaar Gian Paolo Natali in 2009 zelfs uitgeroepen tot beste sommelier van Italië! Het restaurant maakt onderdeel uit van het landhuis Villa de’ Fiori waar we een nachtje verbleven. Dit landhuis annex agriturismo ligt schitterend in een groene omgeving, midden tussen de bloemen en olijfbomen, omgeven door prachtige tuinen. Dat maakt het uitermate geschikt voor bruiloften.

lekker-eten-Pistoia (5) lekker-eten-Pistoia (6)

Pasticceria Armando
(Via Curtatone e Montanara 38, Pistoia)
Al eerder in 2013 door Ciao tutti aangehaald tijdens 10x proeven van Pistoia maar dit moet toch écht de beste pasticceria van de stad zijn! Hier mochten we tijdens de tour een keer gaan ontbijten en dit is dus funest voor zoetekauwen. De kleurrijke (fruit)gebakjes, chocoladetaartjes, cannoli en nog veel meer spatten letterlijk uit de vitrines en doet ons het water uit de mond lopen! Mocht je aan het lijnen zijn kun je dit adresje beter overslaan!

lekker-eten-Pistoia (7) lekker-eten-Pistoia (8) lekker-eten-Pistoia (9)

Ontdek la bella Pistoia
Met onze City Walk ontdek je alle prachtige pareltjes in Pistoia!

Download de City Walk Pistoia voor € 3,99

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *