Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

La Casa di Pippinitto – bed & breakfast op de Etna

Wil je logeren op de hellingen van de Etna en genieten van al het moois dat de vulkaan te bieden heeft? Dan ben je bij La Casa di Pippinitto aan het juiste adres!

Deze bed & breakfast is gevestigd in een authentieke casale, waar vroeger wijn werd gemaakt. Op de vruchtbare hellingen van de Etna warmen de druiven zich nog altijd aan de zon, maar het huis is inmiddels omgetoverd tot een B&B. Het is een ideale plek voor gezinnen en vrienden die vakantie willen vieren met al het moois van Sicilië binnen handbereik.

Het landgoed rondom strekt zich over ruim acht hectare uit, met sinaasappelbomen en citroenstruiken, walnotenbomen, olijfbomen en een grote moestuin waar niet alleen de eigenaren zelf van eten, maar waar je als gast ook gebruik van mag maken.

Eigenaar Cesare laat je ook graag meehelpen met alles wat er op en om het land moet gebeuren en biedt tijdens een rondleiding een kijkje in de keuken van het landgoed.

Na een fles wijn die Cesare je als welkomstgeschenk aanbiedt, wijst hij je de kamers, allemaal voorzien van een eigen badkamer.

Je kunt gebruik maken van de keuken als je zelf je lunch of diner wil bereiden, maar er is ook een appartement met eigen keuken te huur. Voor het ontbijt wordt gezorgd, met een keur aan lokale producten, van verse jam tot fruit van het seizoen.

Er is geen televisie op de kamers, maar met de aantrekkingskracht van het terras en alle moois in de omgeving zul je het beeldscherm niet missen.

Vanuit La Casa di Pippinitto maak je uitstapjes naar Acireale, Acitrezza, Taormina, Giardini Naxos, Catania en Syracuse. Ook een wandeling naar de krater van de Etna mag niet ontbreken, evenmin als een duik in zee.

De Etna beklimmen kan bijna iedereen doen, weliswaar onder begeleiding van een gids, maar voor de echte sportievelingen zijn er ook tal van trekkings op de hellingen van de vulkaan. Cesare wijst je graag de verschillende mogelijkheden, dus vergeet je wandelschoenen niet in te pakken!

Een vakantie bij La Casa di Pippinitto boek je via Tururi Tours

www.tururi.org | info@tururi.org
0031-(0)207723007 | 0031-(0)624551428

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

2 reacties

  1. Dunie van Lutterveld

    Leuk om te zien! Ben hier in oktober 2018 geweest. Echte italiaanse gezelligheid. Heb er zelfs nog hardgelopen op het landgoed. Heb via Tururi geboekt. Een fijne organisatie.

  2. Els van Ginkel

    Ook wij hebben goede herinneringen aan dit adres. Geboekt via Tururi! Als we weer mogen reizen gaan we dit jaar weer met Tururi op reis naar Sicilië maar dan naar plaatsen waar wij nog niet zijn geweest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *