Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Felice Favignana

Na de zoute kust en de zoete koekjes wacht ons een bezoek aan Favignana, een van de Egadische eilanden. Het ligt op slechts een half uur varen vanaf Trapani (je kunt oversteken met Ustica Lines of Siremar), maar het is een heel eigen wereld. Dit eilandje is voor ons echt een van de hoogtepunten van onze reis!

Favignana

Je komt aan in het haventje, van waaruit je de rest van het eiland kunt verkennen. Wij deden dat per fiets, maar voor we je achterop nemen en het eiland gaan verkennen, laten we je ervaren hoe heerlijk het eiland is:

Een aantal eilandbewoners brengt met het liedje Happy precies dat geluksgevoel over dat wij op Favignana hebben ervaren. Als je goed kijkt, zie je ook de visser voorbijkomen, die wij – met blitse zonnebril – vastlegden terwijl hij zijn net gevangen vis aan de man probeerde te brengen. Geniet van felice Favignana!

haven-Favignana-Sicilie (1) haven-Favignana-Sicilie (2)

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

4 reacties

  1. Favignana is geweldig. Ben er in 2012 een dagje geweest en heb me er de hele dag SUPERHAPPY gevoeld. Denk er nog vaak aan terug. Meravigliosa!

  2. Een fantastisch eiland inderdaad! We zijn helemaal verliefd!

  3. Ja, het westen van Sicilia biedt heel veel moois!
    Na 2 jaar ga ik gelukkig weer naar la bella Sicilia, nu om het zuidoosten te ontdekken!
    De baroksteden, de val di Noto, het Riserva Naturale di Vendicari, Marzamemi, Siracusa….
    Vast ook een prachtig deel van dit geweldige eiland.

  4. Ook prachtig inderdaad, staat ook nog op ons wensenlijstje voor een langere ontdekkingsreis. Vooral Marzamemi heeft ons hart gestolen. Veel plezier!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *