Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

I Pretti Resort – fantastisch verblijf op het eiland Favignana

Meteen na aankomst op Favignana werden we overweldigd door de schoonheid van het eiland. Kleurrijke bootjes in de haven, bakken vol verse vis en in de hoogte een kasteel dat hemelwaarts lijkt te reiken. We wilden zo snel mogelijk onze koffers stallen en op pad om al dat moois te ontdekken.

We gingen dan ook direct op zoek naar ons hotel voor twee nachten, I Pretti Resort. We vroegen een van de oude mannetjes in de haven de weg. Hij wees naar het lage, rood geschilderde gebouw boven meteen achter hem. ‘Eccolo!’ Dat het zo dicht bij de haven en de zee was, hadden we niet verwacht. Heerlijk om na de overtocht meteen ‘thuis’ te komen.

i-Pretti-Resort-Favignana (18)

Onze verwachtingen zouden die middag nog veel vaker overtroffen worden. Dat begon al voor de deur van het hotel. I Pretti Resort ligt namelijk meteen naast het mooiste gebouw van Favignana, het Palazzo Florio. Volgens de overlevering moest daarom lang geleden de bovenste verdieping van het gebouwencomplex waarin I Pretti is gevestigd, worden gesloopt. Ignazio Florio junior had daartoe de opdracht gegeven, zodat zijn vrouw, donna Franca, vanuit het palazzo over zee uit kon kijken, helemaal tot aan het eilandje Levanzo.

Het is dus eigenlijk dankzij deze welgestelde dame dat wij ons, zij het eeuwen later, twee prinsessen voelden. Niet alleen omdat we van hetzelfde uitzicht als donna Franca mogen genieten, maar ook omdat I Pretti tot in de kleinste details klopt. Na een warm welkom bij de receptie wachtte onze kamer, die de naam Cala Rossa draagt – naar de mooiste baai van Favignana.

i-Pretti-Resort-Favignana (15)i-Pretti-Resort-Favignana (5)i-Pretti-Resort-Favignana (1)

Alle kamers hebben een naam in plaats van een nummer – daar houden we wel van. Bovendien zijn alle namen verbonden met het eiland. Ze zijn ontleend aan een bloem, een plant of een bijzondere plek, zoals ‘onze’ baai.

De meeste kamers liggen aan de tuin – zo ook de onze – en hebben een eigen terras aan de voorzijde, met fijne ligstoelen. Vogelconcerten en het ruisen van de zee op de achtergrond krijg je er gratis bij. Binnen is er een woonkamer met kleine keukenhoek, een fijne badkamer met inloopdouche en een slaapkamer met hemelbed.

i-Pretti-Resort-Favignana (2) i-Pretti-Resort-Favignana (3) i-Pretti-Resort-Favignana (4)

We zeiden het al: we voelden ons echt twee prinsessen. In plaats van meteen op pad te gaan, zoals we ons hadden voorgenomen, bleven we dan ook eerst nog even genieten van al dit moois.

Ook mochten we even het dak op voor een fotoshoot van bovenaf. Terwijl Merle de mooiste foto’s maakte, vertelde een van de medewerkers van I Pretti aan Saskia over de hoogtepunten van het eiland, over de rust die hier heerst en die je vanzelf je tempo aan laat passen.

i-Pretti-Resort-Favignana (14) i-Pretti-Resort-Favignana (16) i-Pretti-Resort-Favignana (17)

Hij adviseerde ons ook vooral de tijd te nemen voor het ontbijt. We konden toen nog niet vermoeden wat ons de volgende ochtend te wachten stond. De mooiste taarten, verse croissantjes met allerlei soorten vullingen, knapperige koekjes, vers fruit, hartige broodjes, brood met de smaak van anijs en sesam… Met recht een vorstelijke colazione!

i-Pretti-Resort-Favignana (9) i-Pretti-Resort-Favignana (10) i-Pretti-Resort-Favignana (11) i-Pretti-Resort-Favignana (12) i-Pretti-Resort-Favignana (13)

Het was dat de andere verleidingen van Favignana op ons wachtten, anders waren we nog heel lang blijven proeven. Daarvoor gaan we maar een keer in alle rust terug, om ons helemaal onder te dompelen in de prachtige sferen van I Pretti. A presto!

i-Pretti-Resort-Favignana (8)foto’s: Merle van de Reep

Je vindt I Pretti Resort aan Largo San Leonardo 1 (meteen boven aan de haven waar de boot vanuit Trapani aankomt), op Favignana (Sicilië).

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *