Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Barone di Villagrande – wijnresort op de hellingen van de Etna

Op de hellingen van de Etna, ongeveer zevenhonderd meter boven de zeespiegel, schittert wijnresort Barone di Villagrande. De wijnboerderij wordt gerund door de nazaten van de familie die het bedrijf in 1727 opzette. Van generatie op generatie zorgen zij voor bijzonder mooie wijnen én voor gastvrijheid en warmte voor hun gasten.

Je wordt verwelkomd door Barbara, de vriendelijke en gastvrije eigenaresse, met een fles wijn en gratis bezoek aan de wijnmakerij. Zij brengt je naar een van de stijlvolle, comfortabele kamers, elk met eigen badkamer en een terras of patio met prachtig uitzicht over de wijngaard en de zee. Een uniek panoramisch uitzicht dat deze accommodatie tot een van de mooiste hotels op heel Sicilië maakt.

Een bijzondere ervaring is het panoramisch zwembad, dat is gemaakt van stenen van de Etna. Vanaf het zwembad kijk je prachtig uit over de wijngaarden en de zee. Na een dagje ontspannen is het restaurant van het resort de perfecte plek voor een romantisch diner.

Mooie plekken om te bezoeken tijdens je verblijf bij Barone di Villagrande zijn onder meer Taormina, Catania en Aci Trezza, allemaal in een uur te bereiken met de auto. Beklim als het even kan ook de Etna, een spectaculaire ervaring!

Proef de verrukkelijke vulkaanwijn van Barone di Villagrande

De Etna laat afgelopen weken goed van zich horen. Voor de familie Nicolosi Asmundo van Barone di Villagrande is dat niks nieuws. Al tien generaties lang wonen en werken ze in het gebied rondom Europa’s op een na actiefste vulkaan.

Hun adellijke titel kregen ze in 1727, het jaar waarin de toenmalige koning van Napels de titel baron van Villagrande gaf aan Carmelo Nicolosi, de stamvader van de familie. De adellijke wijn werd voor het eerst bekroond in 1968, toen de Etna-wijn het eerste DOC-keurmerk van Sicilië in ontvangst mocht nemen.

Deze bekroonde wijn, die nu Etna Bianco Superiore heet, wordt gemaakt in de wijngaarden in de omgeving van Milo. De adellijke afkomst, de kracht van de Etna en de liefde en toewijding aan een speciale plek proef je in elke slok van deze wijn – én in alle andere wijnen die Barone di Villagrande maakt.

foto’s: Barone di Villagrande

 

Vino e Basta importeert de wijnen van Barone di Villagrande.  Op hun website vind je deze en meer mooie wijnen uit Italië terug. Hier kun je je ook inschrijven voor de nieuwsbrief, die vier keer per jaar verschijnt, met de nieuwste wijnen uit Italië. Meegenieten van hun nieuwe ontdekkingen en proeftips kan ook via Facebook en Instagram.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *