Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Verrassing van KLM: een portemonnee vol muntjes voor in de Trevifontein

Degenen die mij ook via Twitter volgen hebben het vast al wel gelezen: ik werd vorige week, voor mijn vertrek naar Rome, bij de gate opgewacht door @KLMsurprise. Voor mijn vertrek had ik van een vriendin gehoord dat KLM een originele marketingactie had bedacht voor alle twitterende reizigers. Als je met KLM naar waar dan ook ter wereld vliegt, en je dit via Twitter kenbaar maakt, maak je kans op een originele verrassing.

Dat liet ik me natuurlijk geen twee keer vertellen, en dus tikte ik dinsdagochtend, voor een lange dag vol vergaderingen, snel het volgende berichtje:

@KLMsurprise Lees net op tijd over jullie leuke actie (vlieg morgenmiddag met #KLM naar #Rome) – complimenten!

Al gauw kreeg ik een berichtje terug van KLM:

@blogciaotutti Wat leuk om te horen! Hoe laat vertrekt je vlucht richting Rome?

Nu kijk ik er altijd al erg naar uit om de trein naar Schiphol te nemen, wetend dat er dan nog maar een paar uur weg hoeven te tikken voor ik weer op Italiaanse bodem sta, maar dit keer was de voorpret natuurlijk nog wat groter. Nadat mijn reisgenoot en ik onze koffers hadden ingecheckt, las ik dan ook nog even snel mijn Twitter-berichtjes. KLM vroeg of we een uur voor vertrek bij de gate konden zijn. Ma certo!

Daar aangekomen werden we getrakteerd op het enorm dikke kookboek De Zilveren Lepel, met de boodschap:

@blogciaotutti
Veel plezier in het mooie Italië! Hopelijk ‘beproef’ jij daar je geluk!
@KLMsurprise

Maar dat was nog niet alles, nee, we kregen ook een rode portemonnee vol met muntjes die in de Trevifontein moesten eindigen. Uiteraard hebben we deze portemonnee zorgvuldig opgeborgen en pas in Rome weer tevoorschijn gehaald, om vervolgens wel een kwartier lang muntjes in het water van de Trevi te werpen. Voor jullie maakten we een verslag in foto’s:

Dankzij KLM zijn we nu in elk geval verzekerd van een terugkeer naar de Eeuwige Stad, en in de tussentijd kunnen de gerechten uit De Zilveren Lepel de heimwee ietwat verzachten. Grazie mille, @KLMsurprise, het was mede dankzij jullie ontvangst bij de gate en onze muntjesmissie bij de Trevifontein een onvergetelijke reis!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

4 reacties

  1. Joh wat leuk! Goede actie van de KLM. Maar ja, wie konden ze er ook beter tussen uithalen dan jij, onze Italie kenner !!!! En fijn dat die muntjes er weer in liggen, heb je voor ieder muntje dat je gooide aan een vriend/kennis gedacht!

  2. Hi Sas!!

    Vind het echt helemaal super wat het cadeautje was. KLM is stiekem heel goed bezig…!

    Handig dat jij die vriendin hebt 😉 Haha, kan ik jou ook eens van nuttige info voorzien 🙂

  3. Dat jij, die haar volgers élke dag verrast met een fraaie column, nou zélf ook eens wordt verrast. Je hébt het verdiend.

  4. Nou dar verdien je hoor Saskia! Niet alleen vanwege je prachtige site, maar ook als trouwe klant van de KLM! Dat er nog maar veel van dit soort acties mogen volgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *