Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Unieke kijk op het Pantheon vanaf het dakterras van Grand Hotel de la Minerve

Hoewel we al tientallen keren in Rome waren, zijn er altijd dingen die we nog nooit hebben gedaan maar die we graag een keer zouden willen doen. We zullen jullie niet vermoeien met onze wensenlijst, maar wel met een wens die afgelopen week in vervulling ging: iets drinken op het dakterras van Grand Hotel de la Minerve, net achter het Pantheon in Rome.

Het had nog heel wat voeten in de aarde. We liepen een drankje hoog boven de Romeinse daken al eens mis vanwege slecht weer, de verkeerde tijd (de bar was toen net dicht) of niet geheel geschikte kleding, waardoor we zelf de stap naar binnen niet durfden te zetten. Nu zat echter alles mee; het weer, de tijd, onze kleding en de portier ons glimlachend de weg wees.

Deels met de trap, deels met de lift begaven we ons naar de zesde verdieping, waar de toegang naar het dakterras, door de portier zo mooi rrrroof garden genoemd, zich bevindt. Eenmaal boven viel ons uitje echter bijna alsnog in het water, want volgens de dienstdoende ober was alleen het restaurant open. De bar zou pas later op de avond openen.

Geluncht hadden we echter al – we wilden alleen een kopje koffie drinken, en van het uitzicht genieten. Toen de ober onze teleurgestelde gezichten zag (en wellicht nog onze licht nahijgende borstkas), beloofde hij ons een espresso en wat water te brengen. We installeerden ons in een hoekje op het terras, waar we genoten van het werkelijk prachtige uitzicht. Want zeg nou zelf: wanneer zie je het Pantheon van boven?

Grand-Hotel-Minerve-Rome

Uiteraard legden we dit bijzondere moment ook op foto vast. De meer dan vriendelijke ober wilde helaas niet poseren, maar hij verraste ons toen we weg wilden gaan wel met nog een vriendelijke geste: omdat we alleen maar een kopje koffie konden bestellen, was dit voor zijn rekening.

Dat was dubbel boffen, dus, voor ons. Helaas kunnen we jullie allemaal niet mee naar boven nemen, maar onderstaande foto’s van het uitzicht maken dat vast een beetje goed… En zelf kijken kan natuurlijk altijd – voor een unieke kijk op het dak van het Pantheon.

Pantheon-Rome (1)Pantheon-Rome (2)

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. Jeannette en Ton

    Wat een prachtig uitzicht zo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *