Ontdek onze unieke City Walks in Italiaanse steden

In je eentje in de Sixtijnse Kapel

Sixtijnse-Kapel-Michelangelo-Rome (6)

Even een kijkje nemen in de Sixtijnse kapel is er meestal niet bij, als je een weekendje in Rome bent. Eerst wacht je een enorme rij en vervolgens schuifel je achter ontelbaar veel medetoeristen langs de uitgebreide collectie van de Vaticaanse musea. Als je dan eindelijk in de Cappella Sistina, de Sixtijnse Kapel, bent aanbeland, krijg je bijna geen gelegenheid om even stil te staan en het plafond op je in te laten werken.

Je moet met de stroom mee, snel door de kapel heen, met een vluchtige blik naar boven en naar opzij, hup, naar buiten. Foto’s maken, zodat je thuis in alle rust kunt nagenieten, is verboden en hardop je bewondering uiten mag ook al niet. Elke halve minuut hoor je een suppoost ‘Silenzio per favore!’ roepen, hetgeen de beleving niet ten goede komt.

Gelukkig kan het sinds kort ook anders! Via deze link sta je binnen enkele seconden midden in de Sixtijnse Kapel, zonder andere toeristen om je heen. Je kunt op je gemak alle details die Michelangelo er schilderde in je opnemen en honderden virtuele rondjes lopen zonder gestoord te worden door andere toeristen.

Sixtijnse-Kapel-Michelangelo-Rome (4)

Wie de smaak te pakken heeft, kan de Sixtijnse Kapel ook in het echt alleen – of met een paar vrienden – bezoeken. Daar moet je echter wel heel wat meer geld voor neertellen dan voor bovenstaand bezoek (reken op een paar duizend euro), maar dan heb je ook wat! Je mag na sluitingstijd door een lege Sixtijnse Kapel wandelen en je mag net zo lang op een bankje zitten om het plafond te bewonderen als je wilt.

Sterker nog: je mag zelfs op de grond gaan liggen om Michelangelo’s plafondschilderingen te aanschouwen zonder nekklachten te krijgen. Ondertussen vertelt de gids wat je allemaal ziet en hoe al deze schilderingen en de kapel in zijn geheel tot stand zijn gekomen. Informatie aanvragen en boeken kan via Bellinitravel.com.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

3 reacties

 1. Schitterend, wat is dat mooi! Of je er echt instaat!
  Cari saluti!

 2. We zijn net terug van een vijfdaagse schitterende reis naar Rome met bezoek aan Vaticaanstad en de Sixtijnse kapel. Het is 100 % zoals je hierboven beschreven hebt. Hartelijk bedankt voor de zeer interessante link waardoor we nu ten volle kunnen genieten van de Sixtijnse kapel, zonder die hele mensenmasse rondom je.

 3. Hallo,

  Ik ben vorig jaar in Rome geweest met een schoolexcursie.
  Echt fantastisch, die Sixtijnse kapel!
  Ze hadden echter de ramen verduisterd wat het fotograferen bemoeilijkte.
  Toch lukte het me om in een rustig hoekje (zonder toeristenstroom) een paar prachtige foto’s te nemen. (flitser natuurlijk wel uit!) Ik ben niet opgemerkt en rustig verder gelopen.
  Het uitzicht vanaf de Sint Pieter is overigens ook fascinerend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *