Home » Reizen door Italië » Rome » Het Colosseum in meer dan 200.000 Legosteentjes
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Het Colosseum in meer dan 200.000 Legosteentjes

Na een indrukwekkend bezoek aan de set van Rome in Cinecittà was ik nauwelijks bijgekomen van het euforische gevoel een stukje van het oude Rome te hebben mogen aanschouwen, toen ik foto’s onder ogen kreeg van een Colosseum dat helemaal is gebouwd van Lego:

Meer dan 200.000 steentjes had Randy McNaught, die ook wel bekend staat als The BrickMan, nodig om in de voetsporen van de Romeinen te treden en een indrukwekkend amfitheater neer te zetten. Hij maakte een zo getrouw mogelijke weergave van de arena, half zoals het bouwwerk er in de Romeinse tijd uitgezien moet hebben (helemaal intact dus nog, en bevolkt door gladiatoren, gevangenen en wilde beesten) en half zoals we het nu kennen, met afgebrokkelde muren, ontbrekende stenen, fotograferende toeristen en kleurrijke kraampjes rondom. Ook heeft McNaught de Boog van Constantijn nagebouwd – en ook hier ontsnapte geen enkel detail aan zijn vaardige hand.

Wie het Colosseum van Lego wil bewonderen, moet naar de andere kant van de wereld. Het is namelijk nog tot en met januari 2013 te zien in het Nicholson Museum in Sydney, Australië. Gelukkig kunnen we wel alvast wat foto’s bekijken:

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *