Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Wandel van de Spaanse Trappen via de Via Margutta naar het Piazza del Popolo en Villa Borghese

Vele wegen leiden naar Rome, maar ook in de Eeuwige Stad zelf zijn heel veel interessante wegen te bewandelen. Achter de straatnamen van Rome gaan zelfs de meest bijzondere verhalen schuil, die je dwars door de geschiedenis van de stad sturen. Die gedachte vormt het uitgangspunt van Willemijns boek Via Roma – de geschiedenis van Rome in 50 straten.

Voor deze Ciao tutti City Walk bewerkte Willemijn enkele hoofdstukken uit Via Roma. Ze maakt je wegwijs in een stukje Rome dat door bijna niemand wordt overgeslagen, maar waarvan tegelijkertijd vaak maar weinig geschiedenis bekend is.

Spaanse-Trappen-Piazza-del-Popolo-Rome

Van de beroemde Spaanse Trappen wandel je, via een aantal prachtige plekken, naar het Piazza del Popolo. Onderweg maak je onder andere kennis met Caravaggio, de Grand Tour en Federico Fellini. We wijzen je in deze City Walk (anders dan in het boek) ook op de lekkerste adresjes voor een culinaire tussenstop (met soms ook een unieke historie!).

Fellini - Margutta marmeren-bordjes-Via-Margutta-Rome Piazza-del-Popolo-Rome (2)

Zoals je van ons gewend bent, wijzen we je in deze City Walk (anders dan in het boek) ondertussen ook op de leukste en lekkerste adresjes voor een cappuccino, gelato of pranzo. Andiamo?!

Download Spaanse Trappen, Via Margutta & Piazza del Popolo

Elke Ciao tutti City Walk is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je e-mail een link om de City Walk te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (pc, laptop, tablet en smartphone) raadplegen.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *