Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Bar del Chiostro in Trastevere – koffie in het klooster

Na onze culinaire strooptocht langs de lekkerste adresjes van Trastevere hebben we alleen nog maar trek in een straffe espresso en een fikse wandeling. Voor die espresso lopen we naar de oude kloostergang van het Ospedale Nuovo Regina Margherita, een van de sfeervolste plekken van heel Trastevere. We nemen je er graag mee naartoe voor een kopje koffie!

De groene binnentuin van het klooster

Net om de hoek van de drukke Viale Trastevere stap je in een heel andere wereld. Onder de zuilengangen van het chiostro (de kloostertuin) vind je tal van fragmenten van zuilen, beelden en plaquettes. In de groene binnentuin doen oude marmeren baden dienst als plantenbak, een kat ligt te soezen in de zon en een arts snelt voorbij, met een stethoscoop om zijn nek en een stapel dossiers onder zijn arm.

Hij zet koers naar de koffiebar die in het voormalige klooster is gevestigd, Bar del Chiostro. Wij volgen zijn voorbeeld en genieten in een traditionele koffiebar van een espresso die zo sterk is, dat we blij zijn in de buurt van de afdeling cardiologie te zijn. De sfeer is er heerlijk ouderwets, waardoor de bar naadloos past bij de unieke sfeer binnen de muren van het chiostro.

Bar del Chiostro

Ook een kopje koffie drinken bij Bar del Chiostro? Je vindt de ingang van het Ospedale Nuovo Regina Margherita aan de Via Morosini 30, bijna op de kruising met de Viale Trastevere. De bar is open van de vroege ochtend tot het einde van de middag (tijdens ons bezoek ging de barista zo tegen half vijf opruimen om te sluiten).

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

3 reacties

  1. Peter van Zoest

    Is de kloostergang vrij toegankelijk? En hoe kom je er in?

  2. Certo! Via het in de blog aangegeven adres wandel je via het ziekenhuisterrein naar het chiostro.

  3. Wij waren hier op 7 september 2019. De bar was er niet meer. Geen lichtbak boven de deur, zoals op de foto hierboven, dus finito!
    Wel waren de katten er nog. En ook zonder bar is het een heerlijk verstild plekje in bustling Trastevere.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *