Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

5x culinair genieten op & om station Termini in Rome

Logeer je vlak bij Stazione Termini, het grote station in hartje Rome, en wil je in de buurt van je hotel lekker eten? Of zoek je naar een fijne plek voor lunch of diner meteen na aankomst in Rome, of juist vlak voor je vertrekt? Met deze vijf culinaire adresjes vind je in de drukte rondom Termini in elk geval een heerlijk culinaire haven!

Da Nazzareno
Da Nazzareno is een op en top Romeins restaurant, waar de prachtig in pak gestoken obers dampende borden amatricianacacio e pepe en saltimbocca serveren – of elke andere Romeinse klassieker die je je maar kunt wensen. Als je alles opeet, word je met open armen ontvangen in de familie en betekent elk bezoek aan Rome minstens één lunch of diner bij Da Nazzareno. Voor ons is het vaak een van de eerste stops na aankomst in Rome. Een goed begin is immers het halve werk…

Je vindt Da Nazzareno aan de Via Magenta 35, echt om de hoek bij Termini. Reserveren kan telefonisch via 0039-064957782 of 003906-4959211. Da Nazzareno is voor lunch open van 12.00 tot 15.00 uur, voor diner van 19.30 tot 22.00 uur. Op woensdag is Da Nazzareno gesloten.

Mercato Centrale
Nóg dichter bij het spoor vind je de Mercato Centrale. Letterlijk naast de treinen, onder de hoge zuilengalerij aan de Via Giolitti, schittert een smakelijk aanbod: van artisjokken tot pizza, van Chianina-burgers tot pasta met truffel, van pecorino romano tot trapizzini, van Siciliaanse arancini tot gelato in alle kleuren en smaken.

We schreven al uitgebreid over deze kleurrijke markt; in deze blog lees je wat je allemaal kunt proeven op de Mercato Centrale. Je kunt er de hele dag door terecht, van acht uur ’s ochtends tot middernacht.

Geen tijd om uitgebreid te lunchen of dineren? De Mercato Centrale is ook fijn om een treinpicknick voor onderweg samen te stellen – of om je laatste culinaire souvenirs in te slaan!

Meid in Nepols
De naam van deze pizzeria (fonetisch voor Made in Naples) klinkt misschien in eerste instantie wat vreemd, maar voor een echte Napolitaanse pizza ben je hier aan het goede adres. Als je geen tijd hebt voor een treinreisje zuidwaarts, naar de bakermat van de Italiaanse pizza, dan is dit een prima alternatief.

De pizza margherita komt op tafel zoals de pizza der pizza’s hoort te zijn, maar ook de andere Napolitaanse variaties smaken prima. Verwacht hier geen luxe, maar voor een smakelijke pizza in een eenvoudig interieur te midden van Romeinen zit je hier helemaal goed.

Je vindt Meid in Nepols aan de Via Varese 54. Je kunt er van maandag tot en met zaterdag terecht voor lunch (12.30 tot 15.00 uur) en diner (19.30 tot 23.00 uur). Op zondag is Meid in Nepols gesloten.

Faro – Luminari del Caffè
Voor een uitgebreid ontbijt in plaats van een snelle espresso aan de bar strijk je neer bij Faro – Luminari del Caffè. Op het menu heel veel verschillende koffievariaties, maar ook goede thee, verse vruchtensappen en smoothies.

Voor erbij kies je uit een van de vele cornetti (die met pistache is té lekker) of dolci, maar er zijn ook hartige tramezzini (sandwiches), panini met allerlei lekkere belegcombinaties en yoghurt (met muesli of granola en vers fruit).

Je vindt Faro aan de Via Piave 55. Je kunt er dagelijks terecht van zeven uur ’s ochtends tot zeven uur ’s avonds.

 

Centro
Bij dit vintage ingericht café (met oude reclameposters aan de muur en een prachtige tegelvloer) kun je terecht voor een goede kop koffie (met wat lekkers erbij), maar ook voor een lunch of diner. Op de kaart naast Romeinse klassiekers ook romige mozzarella en burrata, gefrituurde courgettebloemen, salades en een stevige hamburger. Neem (ook na de lunch!) zeker een toetje, de semisfera al pistacchio e lampone en tiramisù zijn té lekker om over te slaan.

Je vindt Centro aan de Via Cavour 61. Centro is dagelijks geopend van acht uur ’s ochtends tot één uur ’s nachts.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *