Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Zeilen langs de kust van Puglia – van Monopoli naar Polignano a Mare

Ciao tutti-lezer Erwin van Heteren maakte vanuit Monopoli (Puglia) een excursie met een originele Turkse gulet (een traditionele houten zeilboot). Het was een bijzondere ervaring, zo schreef hij ons:

Turkse-gulet-Puglia-Erwin-van-Heteren (1) Turkse-gulet-Puglia-Erwin-van-Heteren (2)

‘Je vaart dan langs de schitterende kust van Puglia. ‘s Ochtends vertrekt de Yasmin Sultan met vriendelijke bemanning vanuit de haven van Monopoli.

Monopoli-Puglia-Erwin-van-Heteren

Eerst vaart de boot in zuidelijke richting langs Monopoli om vervolgens koers te zetten naar het noorden. Einddoel is het schitterende Polignano a Mare, dat is gebouwd boven op de rotsen die direct uit zee hemelwaarts reiken.’

Cala-Sala-Puglia-Erwin-van-Heteren Polignano-Mare-Puglia-Erwin-van-Heteren (1) Polignano-Mare-Puglia-Erwin-van-Heteren (2)

Erwin: ‘Wanneer het weer het toelaat, vaart de boot op de zeilen. Aangekomen in Polignano a Mare is er een mogelijkheid om te snorkelen met daarna een kleine lunch aan boord. Na de lunch is het mogelijk om met een kleine rubberboot de vele grotten te bezoeken rond Polignano a Mare. Na al dit moois zal de boot weer koers zetten naar zijn thuishaven Monopoli.’

Grotta-Palazzese-Polignano-Mare-Puglia-Erwin-van-Heteren Grotta-Colombi-Puglia-Erwin-van-HeterenTurkse-gulet-Puglia-Erwin-van-Heteren (3)

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

3 reacties

 1. Manuela van der Vliet

  een goed idee van Erwin om de kustlijn eens vanaf het water te bekijken. Wij reizen binnenkort ook weer af naar Puglia en nemen deze tip van harte mee!

 2. Het lijkt mij prachtig allemaal, maar….waar moet je zijn om dat zeiltochtje te maken?
  Zoeken in de haven van Monopoli?
  Hoeveel kost zo’n dagtocht?
  Waar kan ik meer info vinden?

 3. Je ziet het meteen in de haven van Monpoli (die gelukkig niet zo groot is als die in Rotterdam). Er is maar één Yasemin Sultan die daar uitvaart. Maar voor de voorbereiding vanuit huis: de website van het bedrijf zelf is http://pugliaincaicco.it/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *