Italianen zijn dol op zoetigheid en dat geldt ook voor de inwoners van Puglia. In Andria – dat vooral bekend is om het Castel del Monte – vind je misschien wel het meest dolce adresje van de hele regio: de kleine confetteria van de familie Mucci, een winkel vol snoepjes en chocolade.
De familie Mucci produceert al sinds 1894 zogenaamde confetti: amandelen met een heerlijk zoet suikerlaagje (alhoewel er talloze varianten bestaan met andere of meer ingrediënten), die in verschillende kleuren te koop zijn. Het is bij uitstek ook het cadeautje dat op Italiaanse huwelijken aan gasten wordt meegegeven.
Het pand, midden in het oude centrum van Andria, is al sinds eind negentiende eeuw de plek waar de familie Mucci confetti, maar ook chocolade en allerlei snoepjes maakt.
De beroemdste creaties van de familie zijn de tenerelli, confetti met een zacht hart van Pugliese amandelen en IGP-hazelnoten uit Piemonte, omhuld door een dubbele laag pure chocolade.
Naast een snoepwinkel vind je in Andria, in de voormalige fabrieksruimte, het Museo del Confetto, met antieke machines, snoepvormpjes, documenten en andere voorwerpen die getuigen van het zoete verleden van de Mucci’s.
Praktische informatie Museo del Confetto
Het Museo del Confetto ligt aan de Via Museo del Confetto 12 in Andria. Het is geopend van maandag tot en met zaterdag van 8.30 tot 13.00 uur en van 17.00 tot 21.00 uur. Op zondag kun je er terecht van 10.00 tot 13.00 uur. Een kaartje kost € 3,- (kinderen van 6 tot 14 jaar betalen € 2,-, kinderen tot 6 jaar zijn gratis) – en dat is natuurlijk inclusief een beetje snoepen!
foto’s met dank aan Mucci