Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Masseria Chicco Rizzo – een van de oudste masseria’s in de Salento

Het is een van de oudste boerderijen van de Salento, de prachtige Masseria Chicco Rizzo. In de achttiende eeuw werd de masseria gebruikt als een stopplaats voor paarden, maar dankzij een recente renovatie is het nu een schitterende plek voor iedereen die ontspannen vakantie wil vieren.

Masseria Chicco Rizzo heeft ruime kamers (voor twee, drie of vier personen) en een schitterende suite met stenen plafond en een openhaard. De kamers liggen allemaal op de begane grond en allemaal met een aangrenzende badkamer, minibar, LCD-tv, kluis en airconditioning. In de tuin ligt een groot zwembad dat prachtig in de omgeving past.

In de bibliotheek vind je meer dan vijfhonderd boeken, van reisgidsen tot romans. Heerlijk om in te neuzen en je daarna met een boek in de tuin te nestelen!

Het restaurant is vooral bestemd voor de gasten. In de lente en de zomer worden de tafels in de weelderige olijfgaard gezet, zodat je kunt dineren onder de sterrenhemel. De keuken is eenvoudig maar meer dan smakelijk, met veel ingrediënten uit eigen tuin. Het brood wordt gebakken van eigen biologisch graan én in eigen oven (die uit de achttiende eeuw stamt!).

Ook de olijfolie komt van eigen land. Masseria Chicco Rizzo heeft meer dan duizend olijfbomen, waar ze zelf biologische olijfolie van maken. Meer dan de moeite waard om te proeven!

Leuk om te weten: Masseria Chicco Rizzo staat bekend om zijn plantage van biologische aloë vera voor cosmetisch gebruik. Vanaf het terrein lopen mooie wandelroutes naar de dorpjes Martana, Martignano, Sternatio en Zollino.

Een dagje eropuit? Binnen een straal van een paar kilometer wachten de schitterende stranden aan de Ionische kust , bij Porto Cesareo, Porto Selvaggio en Gallipoli. Ook Lecce met haar magnifieke barokstijl is niet ver weg.

Ook genieten van een vakantie bij Masseria Chicco Rizzo? Via deze link vind je alle details, met prijzen per periode, voor een heerlijk verblijf bij deze masseria.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *