Ga op pad met onze City Walks!

Kunstzinnig ontwaken in Lecce

Arthotel-opening

Lecce is de Zuid-Italiaanse hoofdstad van de barokkunst. Dan is het wel zo toepasselijk om een artistiek hotel uit te zoeken! Tijdens het Lecce Fashion Weekend mochten wij iedere ochtend ontwaken in het Arthotel, een viersterrenverblijf vol kunst en design.

Waar de Jezuïeten sliepen
Het Arthotel is een prachtig voorbeeld van een architectonisch ontwerp waarin oud en nieuw samenkomen. Het ‘oude’ deel is een voormalig Jezuïetenklooster, terwijl het nieuwe deel helemaal in de lokale steensoort pietra leccese is opgetrokken – het verschil is goed te zien in onderstaande foto. Binnen, zowel in de gezamenlijke ruimtes als in de gangen en de kamers, vind je juist weer veel hip en modern design. Oh, en niet te vergeten: het heerlijke spa- en wellnesscentrum Fluxus! Een impressie:

Art-Hotel-Lecce-2

Art-Hotel-Lecce-1

Art-Hotel-Lecce-6

Art-Hotel-Lecce-5

Art-Hotel-Lecce-3

Art-Hotel-Lecce-4

Art-Hotel-Lecce-7

Logeren in Puglia?
Zelf een verblijf boeken bij Arthotel Lecce? Dat kan natuurlijk via de website van het hotel. Let wel: het hotel ligt even buiten het historische centrum – daar naartoe wandelen is geen optie. Met een eigen park en buitenzwembad is die ligging wel weer lekker rustig.

Meer accommodaties in Puglia ontdekken? Bekijk Ciao tutti’s selectie op de speciale website 101 zomervakanties met zwembad!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *