Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Ontdek Acqui Terme – de spa & de stad

Acqui-1

De Romeinen ontdekten als een van de eersten de weldadige warmwaterbronnen van Acqui Terme (zij noemden de stad overigens Aquae Statiellae). Cadeautjes van moeder natuur, die het water hier op sommige plekken met maar liefst 73°C uit de bronnen doet ontspringen. Wie het niet gelooft, kan op het centrale plein van Acqui Terme zelf voelen hoe warm het water is dat uit La Bollente stroomt, de grote fontein in het midden van het plein die je hierboven op de foto ziet. Che meraviglia!

Spa-1

Wil je écht voelen hoe warm en weldadig het bronwater van Acqui Terme is, dan zit er maar één ding op: een van de spacentra bezoeken die de stad rijk is. Dat is precies wat wij, een hele heerlijke middag en vroege avond lang, deden tijdens onze Monferrato-blogtour. We bezochten Lago delle Sorgenti, een van de meest moderne en luxeuze wellnesscentra van Acqui Terme.

Spa-2

Na een halfuur in het eerste zwembad te hebben mogen ‘weken’, merken we direct dat het bronwater zijn eeuwenlange reputatie meer dan verdiend heeft: in plaats van uit te drogen en rimpelig te worden, wordt onze huid er zo zacht als een perzikje van…

Naast de vele baden kent het spacentrum ook een ‘natuurlijk’ Turks Stoombad, waar wij een heerlijk meditatief Tibetaans ritueel mochten meemaken. In het buitenbad, gevuld met het ongefilterde, natuurlijke en dus goed warme bronwater, zet je een ‘Japans hoedje’ op. Het ziet er wat vreemd en vooral komisch uit, maar het beloofde effect blijft niet uit: door de vorm van de hoed kan de warmte niet ontsnappen en krijgen je hals en gezicht een ‘natuurlijk stoombad’. Een ding is zeker: hier kom je als herboren uit!

Acqui-Terme-Piemontefoto: Sphimm’s TripAcqui-2

Als de avond valt maken we, helemaal ontspannen van het middagje spa, nog een wandeling door het mooie centrum van Acqui Terme. Net als de inwoners van de stad hangen we lekker even rond op het plein van de fontein La Bollente, alvorens we aanschuiven in een van de restaurantjes in de stad. Wie wat langer de tijd (en een eigen auto) heeft kan ook de resten van het bekende Romeinse acquaduct van Acqui Terme bezoeken, net even buiten het centrum. Een prachtige ruïne!

Acqui-3

Acqui Terme blijkt een van de vele aangename verrassingen die we in deze toch wat onbekende hoek van Piemonte, in de provincie Alessandria, tegenkomen. Vanmiddag zijn we toe aan alweer de laatste, en misschien wel meest aangename verrassing van de Monferrato-tour: Gavi!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. De Piemonte is een verrassend mooi gebied dat nog niet overstroomd wordt door toerisme.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *