Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Ontdek de mooiste plekken in Perugia en Orvieto

Umbrië wordt wel het groene hart van Italië genoemd, maar de regio kent naast veel schitterende natuur ook een aantal prachtige steden en dorpen. Onze favorieten: Perugia en Orvieto, waar we jullie graag rondleiden aan de hand van twee unieke wandelroutes.

We nemen je in elke stad mee op pad langs alle moois, met natuurlijk tussendoor lekkere adresjes, bijzondere verhalen en fijne tips. De ideale manier om de mooiste en lekkerste plekken van Perugia en Orvieto te leren kennen!

Prachtig Perugia

Perugia is de hoofdstad van Umbrië. Deze middeleeuwse stad ligt hoog op een heuvel en dat betekent dat je op tal van plekken kunt genieten van schitterende vergezichten.

We richten onze blik tijdens deze City Walk echter vooral naar binnen, naar alle moois dat er in Perugia zelf te zien is: van het Palazzo dei Priori tot de Fontana Maggiore, van de Corso Vannucci tot de pittoreske Via dell’Acquedotto en de middeleeuwse Rocca Paolina.

De City Walk Prachtig Perugia is samengesteld door Saskia van Villa in Umbria. Zij wonen in Umbrië en hoewel ze zich vooral bezighouden met de verhuur van vakantiehuizen, gaan ze in hun vrije uurtjes graag op pad om alle pareltjes in Umbrië nog beter te leren kennen.

In Perugia werden ze rondgeleid door Patricia Blanquart van Guide in Umbria, die als stadsgids álle mooie plekken van de stad weet te vinden. Treed gauw in het voetspoor van deze drie dames en geniet van prachtig Perugia!

Lees meer over deze City Walk

Download Prachtig Perugia

Ontdek Orvieto

Ontdek Orvieto, een schitterende stad in het zuiden van Umbrië. Orvieto is gebouwd op een tufstenen plateau dat statig oprijst te midden van het groene landschap met wijngaarden, cipressen en olijfbomen.

Al in de tijd van de Etrusken lag hier een stad, Volsinii genaamd, waardoor er nu in en om Orvieto schitterende overblijfselen van dit mysterieuze volk te vinden zijn. Orvieto dankt zijn bestaan dus aan de Etrusken maar zijn naam aan de Romeinen, die deze stad urbs vetus noemden, oude stad, vanwege de Etruskische wortels.

Orvieto is niet groot, maar bijzonder sfeervol. Je vergaapt je aan de schitterende façade van de Duomo, aan de kleurrijke fresco’s in deze kerk en aan de metersdiepe Pozzo di San Patrizio.

Je slentert langs vele kerken en kerkjes, grotten, pleinen en palazzi, geniet van de ongedwongen sfeer en sluit de dag af met een glas wijn in de schaduw van de Duomo. Laat je verrassen door al het moois in Orvieto!

Lees meer over deze City Walk

Download Ontdek Orvieto

Geniet van al het moois in deze Umbrische parels!

Deze Ciao tutti City Walks zijn digitale uitgaven. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je e-mail een link om de City Walk te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (pc, laptop, tablet en smartphone) raadplegen.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *