Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

5x heerlijk ijs in Napels

Hoewel Napels vooral bekend staat om de hartige lekkernijen die je er kunt eten (zoals de pizza margherita), kom je in deze zuidelijke stad natuurlijk ook aan je trekken als je van zoet houdt. Dan hebben we het niet alleen over de dolci die je bij de vele pasticceria’s vindt, maar uiteraard ook over gelato!

Met de stijgende temperaturen in Napels nemen Joël en Iris van Ontdek Napels je mee naar een aantal ijssalons waar ze graag komen. Lees snel verder om te ontdekken waar je in Napels heerlijk ijs eet!

Mennella – ruim vijftig jaar in het ijs

Iris: ‘Mennella begon ooit als een kleine pasticceria annex gelateria in Torre del Greco, een plaatsje onder de rook van de Vesuvius. Inmiddels is het familiebedrijf enorm gegroeid en hebben de ijssalons zich als lava verspreid over de provincie Napels.

Ook in het centrum van Napels vind je een aantal vestigingen van Mennella. Sinds de start, meer dan vijftig jaar geleden, is er weinig veranderd aan de ambachtelijke wijze waarop het ijs gemaakt wordt. Verse eieren, boter en melk zorgen voor de romige smaak waar zoveel Napolitanen speciaal voor naar Mennella komen.

De ijssalons van Mennella vind je onder andere aan de Via Toledo, bij Piazza Dante en in de wijk Vomero.’

Gelateria Al Polo Nord – naar de noordpool in Forcella

Joël: ‘In Forcella, een wijk in het historisch centrum van Napels, vind je Gelateria Al Polo Nord. Het is een van de oudste ijssalons van de stad, die al sinds 1931 te vinden is in deze buurt.

Inmiddels is Antonio Raio de vierde generatie die de ijssalon runt. Bij het maken van het ijs wordt geen enkel kant-en-klaar product gebruikt en dus is het ijs van Gelateria Al Polo Nord nog steeds volledig ambachtelijk.

Gelateria Al Polo Nord vind je aan de Via Pietro Colletta 41/43. Je bezoek kun je goed combineren met een bezoek aan de beroemde Pizzeria Da Michele, die hier precies om de hoek zit.’

Gay Odin – paradijs voor chocoladeliefhebbers

Iris: ‘Gay Odin is van oorsprong een chocolaterie en het is daarom niet direct duidelijk dat je hier ook heerlijk ijs kunt halen.

Tussen de bonbons en chocolade vind je echter ook een ruim aanbod aan smaken, maar uiteraard ga je hier vooral naartoe voor chocoladesmaken, zoals bijvoorbeeld de pure chocolade.

Ben je een echte chocoladeliefhebber? Dan mag je Gay Odin echt niet overslaan tijdens je verblijf in Napels. Gay Odin heeft meerdere vestigingen in de stad, onder andere naast de Galleria Umberto I.’

Casa Infante – de bekendste ijssalon van Napels

Joël: ‘De winkels van Casa Infante zijn niet te missen als je de Via Toledo helemaal uit wandelt. In de afgelopen tien jaar heeft dit lokale merk zich door de hele stad verspreid, dankzij het harde werk van de broers Marco en Fabio Infante.

Marco en Fabio zijn de kleinkinderen van Leopoldo Infante, die in Napels enorm beroemd werd vanwege de verrukkelijke taralli die hij maakte. Dit werd later uitgebreid naar meer hartige en ook zoete lekkernijen.

Marco en Fabio besloten zich te richten op ijs en openden hun eerste ijssalon tegenover de Galleria Umberto I. Het ambachtelijke ijs met veel regionale ingrediënten werd direct een succes.

Casa Infante opende meerdere vestigingen, onder andere ook bij de boulevard aan de Via Francesco Caracciolo. De perfecte locatie om jezelf na een lange wandeling te trakteren op een gelato!’

Bilancione – het lekkerste ijs van Posillipo

Iris: ‘Niet in het centrum van Napels, maar in de chique wijk Posillipo vind je Gelateria Bilancione. Het is zeker de moeite waard om de trip naar Posillipo te maken; niet alleen vanwege het lekkere ijs maar ook omdat je voor de ijssalon op een waanzinnig uitzicht op de baai van Napels getrakteerd wordt.

Bilancione is al sinds de jaren zeventig een begrip vanwege de gelato’s én vanwege de ijstaarten die ze maken. Je kunt bij deze ijssalon ook een gelato sospeso kopen, natuurlijk geïnspireerd op de traditie van de caffè sospeso. Het geld dat je betaalt voor dit extra ijsje, wordt gedoneerd aan een goed doel. Je vindt Bilancione aan de Via Posillipo 238.’

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *