Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Tenuta Pantano Borghese – agriturismo in de ‘achtertuin’ van Rome

De schoonheid van de Eeuwige Stad combineren met de rust van het Italiaanse platteland? Het kan bij Tenuta Pantano Borghese, op slechts twintig minuten rijden van Rome.

Op deze agriturismo kun je de geschiedenis bijna voelen: het landgoed is al meer dan vier eeuwen in familiebezit. Naast lekker ontspannen aan het zwembad en tripjes maken naar Rome kun je vanuit Tenuta Pantano Borghese ook heel gemakkelijk de ‘achtertuin van Rome’ ontdekken!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Logeren op het landgoed van kardinaal Borghese

Het landgoed werd in 1613 opgekocht door kardinaal Scipio Borghese en sindsdien is het in familiebezit gebleven. Tegenwoordig wordt er vooral vee gehouden op Tenuta Pantano Borghese, voor de productie van melk en kazen, maar er wordt bijvoorbeeld ook graan verbouwd. Mooi om te zien hoe de historie hier voortleeft…

TENUTA-PANTANO-BORGHESE-5 OLYMPUS DIGITAL CAMERA TENUTA-PANTANO-BORGHESE-18

Agriturismo met appartementen én huwelijkslocatie

De oude gebouwen op het landgoed zijn gerenoveerd zodat je er nu een receptie en verschillende appartementen vindt. Er is ook nog een kapel, waar regelmatig missen worden opgedragen en waar je eventueel zelf ook een religieuze ceremonie kunt vieren, bijvoorbeeld voor een bruiloft.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maar ook de tuin leent zich uitstekend voor een feestelijk huwelijk:

In de appartementen (allemaal met keuken) kun je terecht met maximaal zes personen. Ze bevinden zich allemaal op de eerste verdieping van de oude boerderij, zodat je een fantastisch uitzicht hebt over het omringende land.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA TENUTA-PANTANO-BORGHESE-12 TENUTA-PANTANO-BORGHESE-13

Combineer Rome met de rust van het platteland

Rome bezoeken is natuurlijk een must. Neem de tijd om wonderschone monumenten als het Colosseum en het Forum Romanum te bewonderen, verrek je nek tijdens het staren naar Michelangelo’s plafond in de Sixtijnse Kapel en geniet van het Romeinse straatleven op Piazza Navona.

Na een heerlijke dag in de drukke stad stap je zo in de auto of metro en geniet je na nog geen half uurtje rijden van de rust van het platteland in je eigen ‘thuis’ bij Tenuta Pantano Borghese.

Colosseum-sunset

Ontdek de ‘achtertuin van Rome’

De ligging van Tenuta Pantano Borghese is fantastisch: op slechts twintig kilometer van Rome maar midden op het platteland.

Overal in dit gebied zijn archeologische resten gevonden, zoals bijvoorbeeld in het pre-Romeinse stadje Gabi waar je de tempel van Juno kunt bewonderen. Het in de derde eeuw gebouwde aquaduct voorziet het landgoed nog altijd van water.

In Tivoli bezoek je Villa d’Este, Villa Adriana en Villa Gregoriana, maar ook de opgraving bij de oude havenplaats Ostia Antica is de moeite waard.

Sla ook een bezoek aan de Castelli Romani niet over, met onder meer het buitenverblijf van de paus, Castel Gandolfo, en de heerlijke wijn van Frascati.

Ostia-Antica-Rome

Tenuta Pantano Borghese

Je vindt Tenuta Pantano Borghese aan de Via Casilina km. 19,900 in Montecomprati, niet ver van Rome. De agriturismo ligt op slechts vijftig meter van het startpunt van metrolijn C (de derde lijn van Rome), die je in een dik half uur in hartje stad brengt.

Voor meer informatie neem je een kijkje op www.pantanoborghese.com  of mail je naar info@pantanoborghese.com. Bellen kan ook, via 0039-069476602 of 0039-3332600926 (mobiel).

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *