Download gratis de Ciao tutti app!

Tenuta Pantano Borghese – agriturismo in de ‘achtertuin’ van Rome

De schoonheid van de Eeuwige Stad combineren met de rust van het Italiaanse platteland? Het kan bij Tenuta Pantano Borghese, op slechts twintig minuten rijden van Rome.

Op deze agriturismo kun je de geschiedenis bijna voelen: het landgoed is al meer dan vier eeuwen in familiebezit. Naast lekker ontspannen aan het zwembad en tripjes maken naar Rome kun je vanuit Tenuta Pantano Borghese ook heel gemakkelijk de ‘achtertuin van Rome’ ontdekken!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het landgoed werd in 1613 opgekocht door kardinaal Scipio Borghese en sindsdien is het in familiebezit gebleven. Tegenwoordig wordt er vooral vee gehouden op Tenuta Pantano Borghese, voor de productie van melk en kazen, maar er wordt bijvoorbeeld ook graan verbouwd. Mooi om te zien hoe de historie hier voortleeft…

TENUTA-PANTANO-BORGHESE-5 OLYMPUS DIGITAL CAMERA TENUTA-PANTANO-BORGHESE-18

De oude gebouwen op het landgoed zijn gerenoveerd zodat je er nu een receptie en verschillende appartementen vindt. Er is ook nog een kapel, waar regelmatig missen worden opgedragen en waar je eventueel zelf ook een religieuze ceremonie kunt vieren, bijvoorbeeld voor een bruiloft.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maar ook de tuin leent zich uitstekend voor een feestelijk huwelijk:

In de appartementen (allemaal met keuken) kun je terecht met maximaal zes personen. Ze bevinden zich allemaal op de eerste verdieping van de oude boerderij, zodat je een fantastisch uitzicht hebt over het omringende land.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA TENUTA-PANTANO-BORGHESE-12 TENUTA-PANTANO-BORGHESE-13

De ‘achtertuin van Rome’ ontdekken
De ligging van Tenuta Pantano Borghese is fantastisch: op slechts twintig kilometer van Rome maar midden op het platteland. Overal in dit gebied zijn archeologische resten gevonden, zoals bijvoorbeeld in het pre-Romeinse stadje Gabi waar je de tempel van Juno kunt bewonderen. Het in de derde eeuw gebouwde aquaduct voorziet het landgoed nog altijd van water.

Rome bezoeken is natuurlijk een must. Neem de tijd om wonderschone monumenten als het Colosseum en het Forum Romanum te bewonderen, verrek je nek tijdens het staren naar Michelangelo’s plafond in de Sixtijnse Kapel en geniet van het Romeinse straatleven op Piazza Navona. Na een heerlijke dag in de drukke stad stap je zo in de auto of trein en geniet je na nog geen halfuurtje rijden van de rust van het platteland in je eigen ‘thuis’ bij Tenuta Pantano Borghese.

Colosseum-sunset

Naast Rome zijn er nog talloze bezienswaardige plaatsen in de buurt. In Tivoli bezoek je de Villa d’Este en de Villa Adriana (waarover volgende week meer!), maar ook de opgraving bij de oude havenplaats Ostia Antica is de moeite waard. Sla ook een bezoek aan het verderop gelegen Frascati niet over en vier een dagje vakantie in het buitenverblijf van de paus, Castel Gandolfo.

Ostia-Antica-Rome

Tenuta Pantano Borghese
Via Casilina km. 19,900, 00040 Montecomprati (Rome)

www.pantanoborghese.com | info@pantanoborghese.com
0039-069476602 | 0039-3332600926 (mobiel)

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.