Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Il Caminetto Resort – kleurrijk hotel / restaurant met uitzicht op het Lago di Bolsena

Tijdens onze route rondom het Lago di Bolsena logeren we bij Il Caminetto Resort, even buiten Montefiascone.

Dit heerlijke hotel ligt aan de oude Via Cassia, op vierhonderdvijftig meter hoogte, waardoor je een fantastisch uitzicht hebt over het meer van Bolsena, zowel vanuit de meeste kamers als vanuit het restaurant.

Onder de uitbundig bloeiende blauweregen worden we hartelijk ontvangen door Margherita, die ons voor aankomst had beloofd een mooie kamer voor ons te reserveren.

Welke het wordt weten we voor we over de drempel stappen nog niet, want Il Caminetto Resort heeft acht verschillende kamers, die allemaal anders zijn ingericht. We hebben wel al gezien dat in elke kamer wel een bijzondere eyecatcher te vinden is, van kasten bekleed met oude kranten en strips tot gehaakte knuffels en kleurrijke kussens. Een aantal kamers heeft ook een balkon.

Een kamer voor in de krant
Margherita heeft duidelijk naar onze achtergrond gekeken, want nadat haar collega onze koffers naar binnen heeft gedragen, opent ze vol trots de deur van kamer Notizie. Een walhalla voor schrijvers, dankzij delen van de muur die kunstig zijn bekleed met oude kranten.

Hier waan je je even in de jaren vijftig, toen internet nog niet bestond en het nieuws vooral gedeeld werd via knisperende krantenpagina’s. Notizie heeft bovendien vier grote ramen en een terras aan het meer, hetgeen zorgt voor genoeg inspiratie om pagina’s vol te schrijven, al dan niet voor de krant.

De kleurrijke kamers van Il Caminetto Resort
Net zo leuk is Fumetti, een kamer met een kledingkast vol strips en een badkamer vol kleurrijk mozaïek. Vanuit je bed kijk je uit over het meer, met aan het einde van de dag een spectaculaire zonsondergang die al je dromen overtreft.

Camino is misschien wel de meest romantische kamer, met een open haard en twee balkons met zicht op het meer. Ook Magnolia heeft iets romantisch. De kamer is even simpel als stijlvol, met een prachtige badkamer.

Provenza leidt je weg van het meer, naar de kleuren van de Provence. Deze kamer bestaat eigenlijk uit twee naastgelegen kamers met badkamer en een klein terras dat uitkijkt over het meer. Het is de ideale plek voor een gezin met kinderen of een groep vrienden.

Ook de kamers vernoemd naar Maria Callas en Paul Smith mogen er zijn, de een stijlvol en sober, de ander kleurrijk en vrolijk. Die kleur zie je ook terug in kamer Twin, met twee aparte bedden en een groot raam met meerzicht.

De prijzen voor de kamers beginnen vanaf veertig euro per persoon per nacht, voor de kamers met zicht op het Lago di Bolsena vanaf vijfenveertig euro per persoon per nacht, inclusief ontbijt. Een extra bed kost vijfentwintig euro per nacht.

Het ontbijt is heerlijk uitgebreid, met zelfgebakken zoetigheid (cakes, taart, crostata), koekjes, vers fruit, yoghurt, muesli, caffè, cappuccino en thee (van ons favoriete Florentijnse merk La Via del Tè). Maar het lekkerste is wel dat je hier van kunt genieten terwijl je ogen worden getrakteerd op een zonnige blik op het Lago di Bolsena.

Culinair genieten bij Il Caminetto Resort
Wie ’s avonds niet meer weg wil, kan aanschuiven voor het diner. Dat kan overigens ook als niet-hotelgast. Zo zitten wij een avond naast een groep jongeren uit Montefiascone, die een verjaardag komen vieren met een gezellig diner. Als de likeur op tafel komt, schuiven we aan om mee te toosten op de jarige.

Op het menu veel traditionele gerechten uit de streek Tuscia, zoals coregone (een vissoort die alleen in het Lago di Bolsena zwemt) met salsa verde of salsa martana. Deze salsa martana komt oorspronkelijk uit Marta, een vissersdorpje aan de overzijde van het meer, en bestaat uit onder meer ansjovis, kappertjes, olijven, pijnboompitten, rozemarijn en tomaat.

We genieten ook nog van een bord hartverwarmende linzensoep overgoten met een geurige olijfolie, van een soufflé di verdure (groentetaartje) en pasta met alici en finocchio selvatico (ansjovis en wilde venkel). Met een goed glas wijn, want daarna kunnen we zo ons bed in rollen…

Ook logeren bij Il Caminetto Resort? Je vindt dit kleinschalige hotel aan de Strada Cassia Nord KM 102, even ten noorden van Montefiascone, aan de oostzijde van het Lago di Bolsena. Voor meer informatie neem je een kijkje op de website, bel je Margherita via 0039-0761825783 / 0039-3454066777 of stuur je een e-mail naar info@ilcaminettoresort.it.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *