Ontdek onze unieke City Walks in Italiaanse steden

Gouden Nacht in Ravenna

Aanstaande zaterdag, 11 oktober 2014, vindt in Ravenna La Notte d’Oro, ‘De Gouden Nacht’ plaats. Tijdens deze speciale nacht blijven de monumenten die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan (en dat zijn er nogal wat in Ravenna) tot in de kleine uurtjes open. Ook zijn er tal van concerten en evenementen in het centrum van de stad.

Notte-Oro-Ravenna

Twaalf uur lang, van vijf uur ’s middags tot vijf uur ’s ochtends, bruist Ravenna van de culturele energie. Er is muziek, er zijn toneelvoorstellingen en speciale rondleidingen langs al het moois dat deze stad in Emilia-Romagna te bieden heeft.

De Basilica di San Vitale is een goed startpunt voor een tour langs de mooiste mozaïeken van Ravenna – al begin je dan wel meteen met het hoogtepunt (volgens ons althans). De mozaïeken in deze kerk behoren tot de oudste ter wereld. De kleuren schitteren je tegemoet; niet gek als je weet dat er waarschijnlijk zo’n 5000 verschillende kleuren zijn gebruikt!

mozaiek-Ravenna Ravenna-mozaiek

De mozaïeken zijn gemaakt voor Justinianus, de eerste Byzantijnse keizer van Ravenna, en zijn vrouw Theodora. Voor hen prijken er in de San Vitale pauwen, bloemen, engelen en sterren. Ruk je blik echter ook even los van wat er boven je hoofd te zien is om de vloer te bewonderen, met onder andere een labyrint.

Meteen naast de Basilica di San Vitale vind je een tweede Unesco-site: het Mausoleo di Galla Placidia. Dit mausoleum ziet er aan de buitenkant misschien wat kaal uit, maar van binnen is het schitterend gedecoreerd, zoals je hieronder kunt zien. Je vindt er drie sarcofagen, waaronder die van Galla Placidia, de dochter van de Romeinse keizer Theodosius. Maar ook hier wordt je aandacht vooral gevangen door de mozaïeken.

mausoleum-Galla-Placidia-Ravenna

Tijdens La Notte d’Oro is er echter nog veel en veel meer te doen, te zien en te beleven. Zo opent onder andere de tentoonstelling Veramente van Guido Guidi, die eerder al in Amsterdam te zien was. Alle details vind je via de website van La Notte d’Oro, zodat je zelf een gouden programma kunt samenstellen voor deze bijzondere nacht.

Notte-Oro-Ravenna-2

De beste tips voor een vakantie in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *