Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Casa Howard in Florence – slapen tussen boeken, knuffelberen, familieportretten en palmbomen

Saskia: ‘Tijdens mijn verblijf in Florence afgelopen tijd was ik te gast bij Casa Howard. Geen hotel, zoals de eigenaar me verschillende malen op het hart drukt, maar een echt thuis, met allemaal verschillend ingerichte kamers die stuk voor stuk een eigen thema hebben dat tot in de kleinste details is uitgewerkt.

Aangezien ik er een tijdje verbleef, wisselde ik nogal eens van slaap- en werkplek, maar daardoor kan ik jullie wel laten meegenieten van een aantal van deze bijzondere kamers. Ik begon in de Library Room, de bibliotheekkamer, waar ik, omringd door de prachtigste boeken, heerlijk kon schrijven.

De kasten vol boeken over Florence, Rome, geschiedenis, kunst en reizen boden volop inspiratie, waarbij ik me af en toe een beetje te veel liet afleiden van mijn eigen werk…

Geen probleem dus om door te schuiven naar de Garden Room, de tuinkamer, waar het bij de open deuren ’s ochtends vroeg heerlijk schrijven was. De palmbomen en de olifanten keken rustig toe als ik voor het slapengaan nog wat laatste notities optekende, net als de verzameling familieportretten.

Overigens vind je door het hele huis portretten en foto’s van familieleden van de Howards terug, waardoor je inderdaad het idee hebt bij een goede vriend thuis te logeren in plaats van in een hotel.

De volgende kamer, de Play Room, bracht me even terug naar mijn kindertijd, met een boekenkast vol kinderklassiekers, een enorme teddybeer naast het bed en een klimwand erboven. Dat moet voor kinderen echt geweldig zijn, slapen in een kamer met klimmuur! Zelf was ik in deze kamer vooral verrukt van het bad: alsof je in een tuin vol vrolijk geurende bloemen ligt!

De laatste kamer waar ik verbleef was de Fireplace Room, met inderdaad een prachtige open haard en mooie prenten in zwart/wit. Ook hier, aan een klein tafeltje bij ramen die uitkijken op de Via della Scala, ging het schrijven bijna vanzelf. De beloning was elke avond een warm bad (in een bad op pootjes!) om lekker te ontspannen en alvast weg te dromen bij nieuwe schrijfsels en avonturen…

© foto’s Francesca Pagliai

Wat alle kamers en de gemeenschappelijke ruimten gemeen hebben, is de gastvrijheid die ze uitstralen. Overal staan de meest prachtige bloemen (de meeste afkomstig uit de tuinen van de familie Howard, bij Frascati) en in elke badkamer vind je flesjes met heerlijk geurende shampoo en luxe bad- en doucheschuim van de beroemde Officina Santa Maria Novella, de bijna-buren van Casa Howard in Florence. Uniek, want Casa Howard is hiermee het enige hotel ter wereld dat op deze manier gebruik mag maken van deze bijzondere geurlijn.

Wil je Florence beleven alsof je er woont en genieten van een van deze bijzondere kamers, neem dan een kijkje bij Casa Howard. Naast de kamers waar ik mocht logeren, vind je hier ook een overzicht van de andere kamers, waaronder een prachtige studio met hammam en een kamer voor mensen die ook graag hun hond mee op reis nemen.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. Elke ochtend ben ik meer overtuigd…ik wil dit allemaal gaan ontdekken…ik hoop da ik een gaatje voor Firenze vind dit jaar en dit lijkt me al een supergezellig slaapadresje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *