Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Madonna en de vliegende schotel in het Palazzo Vecchio in Florence

In het Palazzo Vecchio zijn niet alleen vliegende schildpadjes te zien, maar ook een vliegende schotel. Deze ufo maakt deel uit van een schilderij van Maria met Jezus, dat als bijnaam Madonna met de ufo heeft.

Madonna-met-de-ufo

Het schilderij, dat officieel Madonna col Bambino e San Giovannino heet, is te zien in de Sala Ercole van het Palazzo Vecchio. Het lijkt veel op alle andere Maria’s die bij de buren, in de Galleria degli Uffizi, te zien zijn. Maar wie goed kijkt, ziet achter Maria’s linkerschouder een vliegende schotel door de lucht zweven, omgeven door een gouden stralenkrans. Rechts van Maria zie je een man en een hond die gezamenlijk omhoog kijken, naar dit vreemde verschijnsel.

Madonna-met-de-ufo-detail

Volgens sommigen is dit het levende bewijs van het bestaan van ufo’s – een middeleeuwse schilder zou dit immers niet zomaar verzinnen. Anderen denken dat de ufo een beetje vreemd uitgevallen grote ster is, die de geboorte van Jezus moest aankondigen. Meer weten we echter niet, ook omdat de schilder van deze Madonna niet bekend is. Oordeel zelf en onderwerp het schilderij tijdens je bezoek aan het Palazzo Vecchio aan een nadere inspectie!

De-duizend-tinten-van-Toscane-Saskia-BalmaekersMeer lezen over Toscane?
Bestel dan nu alvast – met persoonlijke boodschap en een leuke korting – Saskia’s nieuwe boek De duizend tinten van Toscane, dat eind mei verschijnt!

Voor slechts € 17,95 (in plaats van de reguliere prijs van € 19,95 plus verzendkosten die straks zal gelden) ga je op ontdekkingstocht door deze schitterende regio, langs cipressen en wijnranken, torens en tradities, beelden en gerechten. Bestellen kan door een e-mailte sturen naar blog@ciaotutti.nl o.v.v. Toscane. Vermeld je naam en adresgegevens, hoeveel exemplaren je wil bestellen en voor wie het gesigneerd moet worden (eventueel ook met welke boodschap). Je krijgt dan van uitgeverij Edicola een factuur. Na het betalen hiervan ben je verzekerd van een kleurrijk exemplaar van De duizend tinten van Toscane, meteen bij verschijnen! Deze aanbieding is geldig tot en met 25 mei 2013.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *