Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

3x wandelen in Florence: rondom de Duomo, op het Piazza della Signoria en met kinderen

Florence-City-Walk-Rondom-de-Duomo (1)

Wandel rondom de Duomo van Florence

De oranjerode bakstenen koepel van de Duomo is hét symbool van Florence. In onze eerdere wandelingen in Florence, waarbij we genoten van de mooiste uitzichten en van de creatieve sfeer in de wijk Santo Spirito, lieten we deze koepel echter links liggen. Tijd om daar verandering in te brengen, met een City Walk die alle moois in en om de Duomo onthult.

Normaal gesproken brengt een City Walk je langs een aantal pleinen en straten van een stad, maar rondom de indrukwekkende Duomo is zo veel te zien, dat je er makkelijk een halve dag kunt dwalen, om alle bijzondere plekken in en om de Duomo te ontdekken.

Florence-City-Walk-Rondom-de-Duomo (2)

Je bewondert Florence vanaf de imposante koepel van de Duomo en zoekt onder meer naar een leeuw, een koe en een gevallen gouden bol. Je brengt een bezoek aan het Museo dell’Opera del Duomo, maakt kennis met Galileo Galilei, engelen en een gewurgde kunstenaar en ontdekt dat de koepel van binnen nét zo mooi is als van buiten. Ten slotte bewonder je de Poort naar het Paradijs…

Genoeg te ontdekken dus op dit kleine stukje Florence, andiamo! Download de route voor € 4,99 via onderstaande button en ontdek alle bijzondere verhalen rondom de Duomo.

Download Rondom de Duomo van Florence

Ciao-tutti-City-Walk-31-Rondom-de-Duomo-Florence

Ontdek de verhalen van het Piazza della Signoria

Nóg zo’n symbolische blikvanger is Michelangelo’s David, op het Piazza della Signoria. Als je je blik kunt losrukken van Davids gespierde torso en peinzende blik, zie je dat er op en om dit plein nog veel meer beelden te zien zijn.

Het piazza is één grote beeldenbende, met meesterwerken van onder meer Giambologna en Cellini. Ze schitteren in de openlucht, onder de Loggia dei Lanzi en in de nissen van de Galleria degli Uffizi. Tijd voor een kennismaking met deze marmeren, bronzen en stenen Florentijnen!

Florence-City-Walks-Piazza-della-Signoria (1)Florence-City-Walks-Piazza-della-Signoria (2)

Voor deze City Walk kun je het beste een halve dag reserveren, zodat je alle tijd hebt voor Michelangelo’s David, zijn ‘geheime’ signatuur, de beelden onder de Loggia dei Lanzi (met onder andere een verborgen zelfportret van Benvenuto Cellini), een kus op een leeuwenkont, een trotse leeuw en een mislukte zeegod.

De wandeling suggereert een bezoek aan het Palazzo Vecchio (met een zaal vol lelies, een verborgen Da Vinci, geheime gangen, een van de eerste ufo’s en vliegende schildpadjes) en eventueel het Gucci-museum. Reken voor een bezoek aan de Galleria degli Uffizi nog eens een halve dag extra.

Download de route voor € 4,99 via onderstaande button en ontdek alle bijzondere beelden en verhalen rondom het Piazza della Signoria.

Download Ontdek Piazza della Signoria voor € 4,99

Bestel de papieren editie van Ontdek Piazza della Signoria voor € 5,99*

*de papieren versie is excl. verzendkosten (€ 1,- in Nederland, € 2,- buiten Nederland)

Ciao-tutti-City-Walk-32-Ontdek-Piazza-della-Signoria-Florence

Ontdek Florence met kinderen

Op het eerste gezicht lijkt Florence, als renaissancehoofdstad vol cultuur, misschien geen stad waar voor kinderen veel te beleven valt. Maar wij hebben de mooiste plekken voor kinderen gevonden. We laten hen de gids zijn, om deze bijzondere plekken en spannende verhalen te ontdekken.

Florence is namelijk écht een hele leuke stad voor kinderen. Zo kom je er allerlei gekke verkeersborden tegen, vind je midden in de stad een paradijs vol Italiaanse lekkernijen die voor je neus worden klaargemaakt en zorgt een zwijntje met een glimmende snuit ervoor dat je weer terugkeert naar Florence…

Je vindt er zelfs een antieke houten draaimolen en een groot park met een zwembad, dus neem je zwemspullen maar mee. Dat het bezoeken van een stad als Florence allesbehalve saai is, zul je gauw genoeg merken!

Florence-City-Walk-voor-kinderen (1)Florence-City-Walk-voor-kinderen (3)

Deze wandeling is speciaal voor kinderen gemaakt, van kleine reizigers tot tieners. Ook volwassenen zullen zich echter niet snel vervelen op deze route; wedden dat de jonge gids(en) jullie heel wat moois zal/zullen laten zien?

Download de route voor € 4,99 via onderstaande button en ontdek de voor kinderen leukste plekken van de stad!

Download Florence voor kinderen

Ciao-tutti-City-Walk-33-Florence-voor-kinderen

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *