Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Ciao tutti’s best nine van 2016

Italië is het populairste land ter wereld op Instagram (volgens dit artikel van Business Insider). De laars werd in 2016 in meer dan vijftig miljoen posts getagd als locatie, waarbij met name Rome, Venetië en Pisa veel genoemd en gefotografeerd worden.

Ook wij plaatsen tijdens onze reizen dagelijks een foto op Instagram, waarbij we niet alleen al het moois van Italië delen maar jullie soms ook een kijkje achter de schermen geven. Zo aan het einde van het jaar blikken we terug met de zogenaamde #2016bestnine – de negen Instagramfoto’s die in 2016 het meest zijn geliket:

ciao-tutti-instagram-bestnine2016

Het is meteen duidelijk waar jullie hart ligt: bij de op en top Italiaanse Cinquecento en in Rome. Op maar liefst vier van de negen foto’s is er een Fiat500 in beeld: eentje in Puglia, eentje in het Limburgse land en twee in hartje Rome.

Presicce-Puglia (4)

Alle andere foto’s zijn – op één na – geschoten in Rome. We zien de prachtige street art van de Romeinse wijk Tor Marancia, de sfeervolle Via Margutta, onze favoriete straatartieste Rachele di Nevo die kleurrijke kartonkunst maakt en de koepel van de Sint-Pieter in de duisternis (de foto waarmee Saskia afscheid nam van Rome na twee maanden van de stad te hebben genoten).

distanza-uomo-natura-jericho-tor-marancia-3

De enige foto die niet in Rome is gemaakt en geen Fiat500 in beeld brengt, is een foto van een van de Italiaanse lichtkunstwerken die tijdens het Amsterdam Light Festival te zien zijn. Mariska nam ons mee naar dit veld van bloemen dat deze winter de Herengracht siert, ter hoogte van het Ambassade Hotel.

impressie-amsterdam-light-festival-flower-strip-aether-hemera

Het tulpenveld is een idee van het Italiaanse duo Aether & Hemera, dat het voorjaar een paar maanden naar voren haalde door in plaats van echte planten bloemen te ontwerpen die licht geven. Een schitterend spektakelstuk van licht!

insta-grammar-city

Insta Grammar City
Een boekentip voor liefhebbers van de mooie foto’s die dagelijks over de hele wereld op Instagram gepost en gedeeld worden: Insta Grammar City, met de meest originele beelden en invalshoeken genomen in steden overal ter wereld. Naast prachtige foto’s van gebouwen, mensen, vensters en andere stadse details bevat het boek ook inspirerende quotes. Ideaal voor urenlang offline kijkplezier!

Insta Grammar City kost € 14,99 en is onder meer te koop bij bol.com.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *