Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Drawing Bike van Rachele del Nevo – kleurrijke kartonkunst bij het Pantheon

Rome barst van de kunst. Wie alle bekende kunstwerken in de stad wil bekijken, zal af en toe snakken naar een blik op de strakblauwe lucht – om alle opgedane indrukken te verwerken en het hoofd even rust te gunnen. Na Michelangelo’s beroemde plafond in de Sixtijnse Kapel tot in detail te hebben bewonderd, heb je een sterke caffè nodig voor je al je aandacht kan vestigen op Bernini’s bruisende fontein op Piazza Navona, Caravaggio’s mysterieuze Mattheüs-cyclus of Borromini’s wentelende, wervelende ‘bruidstaart’ die de Sant’Ivo bekroont.

Bernini-fontein-Piazza-Navona-Rome

Zelfs na een bezoek aan een voor ons bekende plek, lassen we altijd even een koffiestop in om alle nieuwe indrukken op ons in te laten werken. Zo liepen we laatst na een bezoek aan het Pantheon (waarvoor we voor het eerst in de rij moesten staan…) naar Tazza d’Oro, voor een korte pitstop.

Op weg naar ons ‘gouden kopje’ stuitten we op de hoek van het Piazza della Rotonda op een bijzondere kunstenaar, die in de geest van Michelangelo, Caravaggio en Rafaël de mooiste kunstwerken creëert, met Rome als inspiratiebron.

Drawing-Bike-Rome (5) Drawing-Bike-Rome (12)

Rachele del Nevo slalomt elke dag door het drukke Romeinse verkeer, op haar fiets die tevens haar atelier is. Op het hoekje van het Piazza della Rotonda, net niet meer in de schaduw van het Pantheon, vereeuwigt ze datzelfde Pantheon in vrolijke kleuren, schildert ze Bernini’s olifantje, moka’s, engelen, Madonna’s, obelisken, kerken, koepels en andere Romeinse zaken.

Niet op schildersdoek, zoals haar grote voorgangers deden, maar simpelweg op stukken karton die ze op straat vindt. Echte straatkunst dus, gemaakt op straat, met materiaal dat ze op straat vindt, met als onderwerp alles wat het Romeinse straatbeeld zo mooi, zo bijzonder maakt.

Drawing-Bike-Rome (6) Drawing-Bike-Rome (7) Drawing-Bike-Rome (8) Drawing-Bike-Rome (9) Drawing-Bike-Rome (10)

Vaak maakt Rachele bovendien een grappige, ironische of subtiele verwijzing naar het merk dat op het stuk karton is afgebeeld of verwerkt ze de merknaam en/of het afgebeelde logo op geniale wijze in haar tekening. Zo schittert sinds ons laatste bezoek aan Rome de moka die Rachele schilderde op een deel van een Peroni-doos in Ciao tutti’s keuken.

Drawing-Bike-Rome (12a) Drawing-Bike-Rome (13) Drawing-Bike-Rome (14)

Kijk als je Rome bezoekt zeker uit naar Rachele en haar Drawing Bike, die je meestal kunt vinden op het Piazza della Rotonda, het pleintje voor het Pantheon. Uit de krat voor op haar fiets tover je vast een uniek souvenir tevoorschijn.

Drawing-Bike-Rome (1) Drawing-Bike-Rome (16)

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. Prachtig gedaan door deze kunstenaars. En dan gewoon op karton!
    Graag gelezen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *