Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Nieuwe aanwinst in Pompeï: een prachtig beschilderd thermopolium voor street food

Nadat vorig jaar drie schitterend gerestaureerde villa’s in Pompeï hun deuren openden voor publiek (in deze blog lees je daar meer over), werden in december de laatste resten van een thermopolium blootgelegd, een soort snackbar waar je versnaperingen en drankjes kon krijgen. Sinds donderdag 12 augustus 2021 is dit thermopolium ook voor de bezoekers van Pompeï te zien.

De marmeren toonbank met potten van aardewerk is prachtig bewaard gebleven, waarbij er in de potten voedselresten zijn aangetroffen: overblijfselen van onder meer slakken, vissen, geiten, schapen en gevogelte. Verderop liggen botten van dieren en slachtoffers van de vulkaanuitbarsting die heel Pompeï van de kaart veegde.

Hoewel er in Pompeï tientallen van dit soort afhaalrestaurants gevonden zijn, is deze opgraving uniek. Het is namelijk voor het eerst dat er zulke prachtige toonbankschilderingen zijn teruggevonden. Deze kleurrijke fresco’s met afbeeldingen van onder meer een haan, een hond, een stel eenden en een zeenimf te paard stralen je dankzij hun warme kleuren tegemoet.

De snackbar avant la lettre is te vinden in Regio V, tussen de Vicolo delle Nozze d’Argento en de Vicolo dei Balconi. Massimo Osanna, de directeur van het Parco Archeologico di Pompeii, is uiteraard enthousiast over deze vondst, die nog meer inzicht geeft in het dagelijks leven in Pompeï voordat de uitbarsting van de Vesuvius de stad onder een dikke laag as bedolf.

foto’s: Luigi Spina | Parco Archeologico di Pompeii

Reserveer je bezoek aan Pompeï

Wil je Pompeï bezoeken? Via deze link reserveer je je bezoek aan Pompeï, eventueel ook met audioguide of een rondleiding.

Wil je ook wijn met Romeinse roots proeven in Pompeï en/of op de flanken van de Vesuvius? In deze blog vind je drie wijnhuizen waar dat kan!

Pompei (1a)

Breng ook een bezoek aan Herculaneum

Ook Herculaneum werd opgeschrikt door een allesverwoestende uitbarsting van de Vesuvius. Anders dan Pompeï werd Herculaneum niet bedolven onder gloeiende lava en as, maar onder dikke, kokende modderstromen. In dit artikel delen we de highlights van Herculaneum.

Wil je Herculaneum bezoeken? Via deze link reserveer je je ticket, al dan niet met een rondleiding en eventueel in combinatie met je ticket voor Pompeï.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. Dank voor het geweldige nieuws uit Pompeii.
    Ik ben daar zelf twee keer geweest en vond het fantastisch om daar rond te lopen….
    Heb ook nog in het huidige restaurant daar gegeten, maar weet niet meer wat en of het special was voor Pompeii.
    Ancora Grazie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *