Download gratis de Ciao tutti app!

Nieuwe aanwinst in Pompeï: een prachtig beschilderd thermopolium voor street food

Nadat eerder dit jaar drie schitterend gerestaureerde villa’s in Pompeï hun deuren openden voor publiek (in deze blog lees je daar meer over), werden deze maand de laatste resten van een thermopolium blootgelegd, een soort snackbar waar je versnaperingen en drankjes kon krijgen.

De marmeren toonbank met potten van aardewerk is prachtig bewaard gebleven, waarbij er in de potten voedselresten zijn aangetroffen: overblijfselen van onder meer slakken, vissen, geiten, schapen en gevogelte. Verderop liggen botten van dieren en slachtoffers van de vulkaanuitbarsting die heel Pompeï van de kaart veegde.

Hoewel er in Pompeï tientallen van dit soort afhaalrestaurants gevonden zijn, is deze opgraving uniek. Het is namelijk voor het eerst dat er zulke prachtige toonbankschilderingen zijn teruggevonden. Deze kleurrijke fresco’s met afbeeldingen van onder meer een haan, een hond, een stel eenden en een zeenimf te paard stralen je dankzij hun warme kleuren tegemoet.

De snackbar avant la lettre is te vinden in Regio V, tussen de Vicolo delle Nozze d’Argento en de Vicolo dei Balconi. Massimo Osanna, de directeur van het Parco Archeologico di Pompeii, is uiteraard enthousiast over deze vondst, die nog meer inzicht geeft in het dagelijks leven in Pompeï voordat de uitbarsting van de Vesuvius de stad onder een dikke laag as bedolf.

Hij hoopt dat deze ‘nieuwe’ aanwinst in het voorjaar, als het coronavirus onder controle is, ook door bezoekers bewonderd kan worden. Tot die tijd moeten we het doen met deze schitterende foto’s…

foto’s: Luigi Spina | Parco Archeologico di Pompeii

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Een reactie

  1. Dank voor het geweldige nieuws uit Pompeii.
    Ik ben daar zelf twee keer geweest en vond het fantastisch om daar rond te lopen….
    Heb ook nog in het huidige restaurant daar gegeten, maar weet niet meer wat en of het special was voor Pompeii.
    Ancora Grazie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *