Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Napels en de Amalifkust per Vespa – ontdek de schatten van Campanië met vleugels onder je voeten

Ma quanto è bello andare in giro con le ali sotto ai piedi, oftewel ‘Hoe mooi is het om rond te gaan met vleugels onder je voeten’. In het nummer 50 special van Lùnapop wordt bezongen hoe geweldig het is om op een Vespa door de heuvels te zoeven.

De Vespa is veruit het meest geliefde vervoersmiddel van de Italianen. Ook in Napels en omgeving zie je ze voorbij vliegen. Zowel in de stad als aan de schilderachtige Amalfikust wordt het straatbeeld gedomineerd door deze iconische scooters.

Hun aanwezigheid zorgt er niet alleen voor dat je prachtige plaatjes kunt schieten. In de drukte van de stad en in de smalle bochten op de Strada Statale 163 Amalfitana blijkt de Vespa een zeer praktisch vervoersmiddel te zijn waarmee je behendig door het verkeer kunt manoeuvreren.

Wanneer je tijdens een reis richting Napels en de Amalfikust zo veel mogelijk van de omgeving wil zien, doe dat dan net als de locals dat doen en stap op een Vespa om met vleugels onder je voeten de schatten van dit gebied te ontdekken.

Felicia van Salerno Travel tipt een aantal te gekke Vespa (dag)tours die absoluut de moeite waard zijn en je vakantie gegarandeerd onvergetelijk zullen maken.

Panorama Tour Napels
Felicia: ‘Er zijn verschillende Vespatours in Napels. Deze dagtours zijn ideaal om je even op en top Italiaans te voelen, maar er bovendien voor zorgen dat je veel hoogtepunten te zien krijgt.

Samen met een lokale en ervaren gids die jou probleemloos door de drukte weet te leiden, bezoek je de prachtigste plekken en krijg je de mooiste verhalen te horen. Zo stap je tijdens de Panorama Tour Napels op rood gekleurde Vespa’s om op verschillende locaties de schoonheid van Napels te aanschouwen.

Met betoverende uitzichten op de stad, de Vesuvius en de Golf van Napels, is het aan te raden de camera bij de hand te houden omdat je dit zonder twijfel vast wil leggen als aandenken aan deze unieke tour.

Ook is er tijd voor een korte koffiestop met iets lekkers om even bij te komen en wordt het Castel Sant’Elmo bezocht, vanwaar je geniet van misschien wel het mooiste panorama dat Napels rijk is.

Campi Flegrei Tour
Net buiten Napels liggen de Campi Flegrei, de ‘brandende velden’, een gebied dat bekend staat om de vulkanische activiteit en bijzondere opgravingen.

De eerste bestemming van de Campi Flegrei Tour is het gezellige stadje Pozzuoli, waar een aantal interessante bezienswaardigheden te zien is. Al scooterend ontdek je ook een Romeins amfitheater en een stop bij het Lago d’Averno mag eveneens niet ontbreken.

De Grieken en Romeinen waren ervan overtuigd dat dit meer de toegang was tot de onderwereld. Het zou tevens de plek zijn waar Aeneas begon aan zijn afdaling naar het rijk van Pluto. Het is echt een bijzonder interessant gebied, rijk aan meeslepende verhalen en geschiedenis die de gids met liefde met jou deelt, zodat je dit onontdekte stukje van de regio Campanië daadwerkelijk leert kennen.

Amalfikust Vespa Tour
Voor velen is het een droom om op de Vespa over de beroemde Strada Statale 163 Amalfitana te rijden, waar je kunt genieten van waanzinnige uitzichten op de helderblauwe zee en groene stukken worden afgewisseld met rotsachtige bergwanden.

Met name in het hoogseizoen kan het op deze smalle weg met vele bochten echter erg druk zijn. De Vespa is dan het aangewezen vervoersmiddel om deze prachtige route te verkennen, zodat je op je gemak je ogen de kost kunt geven en niet uren in de file staat.

Tijdens de Amalfikust Vespa Tour word je door de ervaren gids meegenomen naar de mooiste plekken aan de kust. De gids kent het gebied als zijn broekzak, weet interessante details onder de aandacht te brengen, deelt boeiende verhalen over het gebied en weet exact op welke plekken je de mooiste foto’s kunt maken. Zo mis je niets van deze unieke ‘weg van de duizend bochten’.

Zigzaggend door het verkeer, met de mogelijkheid te stoppen op charmante plekjes, kun je de Amalfkust op haar best ervaren!

Zelf een Vespa huren
Bovengenoemde Vespa-tours vertrekken vanuit Napels. Uiteraard is het ook mogelijk om een Vespa te huren en zelfstandig, zonder gids, op stap te gaan. Dit geeft jou de mogelijkheid om in alle vrijheid het gebied te verkennen, inclusief locaties die met het openbaar vervoer niet altijd even gemakkelijk te bereiken zijn.

Het huren van een Vespa kan zowel in Napels, als in Positano en Salerno. Wanneer je mij op tijd inseint, zorg ik ervoor dat alles wordt geregeld en je op het gewenste moment vrijwel direct op een glimmende Vespa kunt stappen en je enkel hoeft te genieten.

Via deze link vind je alle informatie voor het huren van een Vespa en/of het boeken van een Vespatour in Napels of aan de Amalfikust.

Let wel: er is altijd enige Vespa-ervaring vereist en hier zal bij het boeken ook naar gevraagd worden, zodat je veilig op pad kunt.’

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *