Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Procida – kleurrijk paradijs voor de kust van Napels

Procida (13)

Voor de kust van Napels prijken het beroemde Capri en de veel kleinere maar minstens zo betoverende eilanden Ischia en Procida. Vooral dat laatste eiland, het kleinste van de drie, heeft ons hart gestolen. Vaar hierheen vanuit Napels of Pozzuoli, slenter door Marina Grande, de ‘grote haven’ met de vrolijk gekleurde huisjes, dwaal door de nog vrij ongerepte natuur en eet een bord spaghetti ai frutti di mare of vers gevangen vis, gewoon met je voeten in het zand, bij een van de restaurantjes die een terras op het strand improviseren.

Procida (1) Procida (2) Procida (3) Procida (4) Procida (10)

Je krijgt geen genoeg van de kleurrijke details:

Procida (9)Procida (8) Procida (14)Procida-Napels (1) Procida-Napels (2) Procida-Napels (3) Procida-Napels (4)

Leuk om te kijken voor je vertrek naar Procida: de film Il Postino, waarin de Chileense dichter Pablo Neruda tijdens zijn ballingschap vriendschap sluit met il postino, de postbode. Als schitterend decor herken je zowel het vissershaventje van Corricella als het strand bij Pozzo Vecchio. Wil je in stijl van de film eten, schuif dan aan bij La Locanda del Postino (Marina Corricella), een trattoria die eveneens een rol in de film had.

Procida (6) Procida (16)Procida (15)

 

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *