Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Amalfi & Cilento – la costa spettacolare

Toen de uitnodiging voor de blogtour #SalernoC2C in onze virtuele brievenbus belandde, stonden we allemaal te stuiteren. Een paar dagen langs de Amalfikust en door de Cilento reizen, dat wilden we allemaal wel.

Helaas voor ons bleken onze agenda’s bezet. Gelukkig wilde Nadine Landman, een trouwe lezer die Ciao tutti al vanaf dag één volgt, graag onze plek innemen. De komende dagen doet ze verslag en neemt ze ons mee naar la costa specttacolare.

Amalfi (4)

Nadine: ‘Ik was al verliefd op Italië, maar na deze vijfdaagse blogtour langs de absoluut romantische Amalfikust is mijn liefde voor Italië nóg groter geworden!

De lokale gidsen lieten mij en andere reisbloggers het allermooiste van de Amalfikust en de Cilento zien, om ook de onbekendere plaatsjes in dit gebied op de kaart te zetten. Wees dus gewaarschuwd: na mijn verhalen en vooral bij het zien van de foto’s zul je dit kleine doch veelzijdige paradijs op aarde niet langer kunnen weerstaan.

Het dolce vita-gevoel komt je al tegemoet wanneer je vanuit Napels via de Strada Statale richting Amalfi rijdt. Voorbij elke bocht kun je genieten van de meest spectaculaire uitzichten. De weg loopt boven op een steile helling en verbindt opeenvolgende kleine stadjes die tegen de bergwand geplakt lijken. Spettacolare!

Amalfikust

Amalfi
Amalfi is natuurlijk al wereldberoemd, maar voor we de onbekendere plekken gaan verkennen kunnen we dit hoogtepunt natuurlijk niet overslaan. Wanneer je in Amalfi bent, moet je in elk geval drie dingen doen:

*een bezoek brengen aan de Duomo van Amalfi. Je kunt deze kerk gewoonweg niet voorbij lopen, hooggelegen boven aan een brede trap, met een unieke klokkentoren en een prachtige chiostro, kloostergang, ernaast.

Amalfi (1)

*vanaf het Piazza del Duomo door een doolhof van diverse steegjes en trappen meanderen, met overwelfde passages en leuke pleintjes met verkoelende fonteinen.

Amalfi (2) Amalfi (3) Amalfi (6)

*een gebakje bestellen bij Pasticceria Andrea Pansa, aan de voet van de trappen die richting de Duomo leiden – verleidelijk lekker!

Maiori
Na Amalfi verkennen we Maiori, een onopvallende kustplaats waarvan ik de naam zelfs nog nooit had gehoord. Het is echter zeker de moeite waard voor een stop, want Maiori heeft het langste zandstrand van alle plaatsen aan de Amalfikust.

Maiori-Amalfikust (1)

De grote trots van Maiori is echter de hooggelegen Santa Maria al Mare. Deze kerk heeft een grote plaats in het hart van de ongeveer zesduizend inwoners van Maiori. Het plateau naast de kerk biedt een mooi uitzicht over de winkelstraat van het kustplaatsje.

Maiori-Amalfikust (3) Maiori-Amalfikust (4)

Naast oogstrelende plaatjes werden we hier getrakteerd op een typische lokale lekkernij: melanzane al cioccolato, aubergine in chocolade. Een erg lekker maar ook vooral een eeuwenoud gerecht, zo vertelt een van de inwoners ons, dat voornamelijk bereid wordt in de maand augustus.

Vanuit Maiori rijden we langs de prachtige Amalfitaanse kustlijn via een tweebaans-kronkelweg langzaam naar boven, naar Ravello. Maar daarover vanmiddag meer!’

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

3 reacties

  1. …. Wacht met smart op het vervolg! 🙂

  2. Kan het zijn dat je Pasticceria Pansa Andrea bedoelt bij de Duomo in Amalfi? Ik heb gegoogled naar Salza in Amalfi, maar daar was niks over te vinden…

  3. Dat heb je als je met je hoofd in de zevende hemel belandt na een gebakje daar… Helemaal gelijk Tim, ik pas het aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *