Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

GombitHotel – modern design tussen middeleeuwse muren in hartje Bergamo

In het hart van Bergamo Alta, het oude centrum van Bergamo, ligt het geweldige GombitHotel, ingeklemd tussen de Duomo en het Piazza Vecchia, het plein dat door Le Corbusier ‘het mooiste plein van Europa’ werd genoemd.

GombitHotel is vernoemd naar de aangrenzende Torre del Gombito, een ruim vijftig meter hoge, prachtige middeleeuwse toren, die ooit onderdeel was van de twaalfde-eeuwse verdedigingsmuur van de stad. De toren heeft een strategische locatie: precies op het kruispunt van de oude Romeinse hoofdwegen, de cardo en de decumanus.

Die historie komt tot leven bij GombitHotel, waar oud en nieuw harmonieus samengaan. De combinatie van de eeuwenoude muren met modern design in het ontwerp van Giò Pozzi biedt gasten een zeldzame ervaring van ‘oud ontmoet nieuw’. Niet voor niets is dit een van de mooiste designhotels van Italië, dat in het voorjaar van 2021 helemaal vernieuwd werd.

De vijftien kamers, verdeeld over vier verdiepingen, verschillen allemaal van elkaar. Er zijn tweepersoonskamers, maar ook luxere suites (waarvan sommige twee verdiepingen tot hun beschikking hebben) met meer ruimte en comfort. De grote gemene deler is een fijne minimalistische toon, zowel in het gebruik van natuurlijk kleuren als natuurlijke, warme materialen.

We laten je graag alvast een virtuele blik werpen in een aantal kamers en suites:

De muren van GombitHotel dragen een lange geschiedenis met zich mee. Binnen die muren worden gasten overrompeld door een eigentijdse ruimte en een geweldige service, maar er is meer.

GombitHotel is ook een galerie en een experimenteel laboratorium, waarin ruimte wordt geboden aan internationale kunstenaars, jong en oud. Zowel de gezamenlijke ruimtes (de receptie, de ‘woonkamer’, de bibliotheek) als de kamers worden daarom regelmatig opgesierd door nieuwe kunstwerken.

Ontdek Bergamo vanuit GombitHotel

De ligging van GombitHotel is perfect, in het hart van de oude stad. Het is het ideale startpunt voor een ontdekkingstocht door het relatief onbekende middeleeuwse Bergamo.

Met de funicolare, vlak bij het hotel, ben je in een mum van tijd in Bergamo Bassa, maar je kunt ook nog verder omhoog richting de Colle di San Vigilio, om van een adembenemend uitzicht te genieten.

Verken de Venetiaanse verdedigingsmuren, die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan, bewonder de prachtig gerestaureerde Lavatoio di Via Lupo (een oude wasplaats) en proef van de specialiteiten die Bergamo rijk is, zoals polenta e osei.

Vanuit Bergamo kun je natuurlijk ook de omgeving verkennen. Zo kun je bijvoorbeeld een dagje gaan winkelen in Milaan, maar op slechts veertig minuten rijden vind je ook al de eerste skigebieden.

Je vindt GombitHotel aan de Via Mario Lupo 6 in Bergamo. Een verblijf boeken kan via www.gombithotel.it. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de receptie van GombitHotel via info@gombithotel.it of via 0039-035247009.

 

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *