Download gratis de Ciao tutti app!

GombitHotel – modern design tussen middeleeuwse muren

In het hart van Bergamo Alta, het oude centrum van Bergamo, ligt het geweldige GombitHotel, ingeklemd tussen de Duomo en het Piazza Vecchia – het plein dat door Le Corbusier ‘het mooiste plein van Europa’ werd genoemd.

GombitHotel is vernoemd naar de aangrenzende Torre del Gombito, een 52 meter hoge, prachtige middeleeuwse toren, die ooit onderdeel was van de twaalfde-eeuwse verdedigingsmuur van de stad. De toren heeft een strategische locatie: precies op het kruispunt van de oude Romeinse hoofdwegen, de cardo en de decumanus.

Die historie komt tot leven bij GombitHotel, waar oud en nieuw harmonieus samengaan. De combinatie van de eeuwenoude muren met het design van interieurontwerper Gio’ Pozzi biedt gasten een zeldzame ervaring van ‘oud ontmoet nieuw’.

De dertien kamers, verdeeld over vier verdiepingen, verschillen allemaal van elkaar. De gemene deler is een fijne minimalistische toon, zowel in het gebruik van kleuren als materialen.

De muren van GombitHotel dragen een lange geschiedenis met zich mee. Binnen die muren worden gasten overrompeld door een eigentijdse ruimte en een geweldige service, maar er is meer.

GombitHotel is ook een galerie en een experimenteel laboratorium, waarin ruimte wordt geboden aan internationale kunstenaars, jong en oud. Zowel de gezamenlijke ruimtes (de receptie, de ‘woonkamer’, de bibliotheek) als de kamers worden daarom regelmatig opgesierd door nieuwe kunstwerken.

De ligging van GombitHotel is perfect, in het hart van de oude stad. Het is het ideale startpunt voor een ontdekkingstocht door het relatief onbekende middeleeuwse stadje Bergamo. Met de funicolare, vlak bij het hotel, ben je in een mum van tijd in Bergamo Bassa, maar je kunt ook nog verder omhoog richting de Colle di San Vigilio, om van een adembenemend uitzicht te genieten.

Vanuit Bergamo kun je natuurlijk ook de omgeving verkennen. Zo kun je bijvoorbeeld een dagje gaan winkelen in Milaan, maar op slechts veertig minuten rijden vind je ook al de eerste skigebieden.

GombitHotel
Via Mario Lupo 6, 24129 Bergamo
www.gombithotel.it | info@gombithotel.it
0039-035247009

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *