Ga op pad met onze City Walks!

Florence als filmset – opname Campinglife deel II

Na de opnames vanaf het balkon van Palazzo Vecchio is David zelf aan de beurt. Aan de voet van Michelangelo’s meesterwerk vertel ik René over het stuk marmer waaruit David is geschapen. Het blok marmer was namelijk al door veel andere kunstenaars afgeschreven, maar Michelangelo zag er direct een prachtig jongeman in…

’s Middags steken we de Ponte Vecchio over, naar Oltrarno, voor een bezoek aan tripperia Il Magazzino. Hier nemen we een kijkje in de keuken, waar bitterballen van lampredotto worden gemaakt. Uiteraard mogen we deze lokale lekkernij proeven op het terras. Hoe dit er allemaal precies uitziet op beeld, zien jullie zoals ik al schreef op 22 december, maar ook van deze sets weer een foto-impressie van Martijn Bak:

de camera draait, wij lopen… actie!
de mooiste man van de stad, David, ontstond uit een blok marmer dat door veel kunstenaars was afgekeurd
David kijkt onverstoord uit over het Piazza della Signoria, cameraploeg of niet…
René ontmoet een Florentijnse collega
over de Ponte Vecchio (wie doet dat nou, midden op een hete augustusdag?) naar Oltrarno
lucky shot: een oude Vespa voor Il Magazzino!
René kijkt even bij de buren, restaurant Quattro Leoni
een deel van de crew zoekt even de schaduw op, terwijl wij in de keuken bitterballen van lampredotto (lebmaag) maken
de bitterballen zijn klaar en zeer smakelijk; daar toosten we op!
of we nog een keer willen proeven voor een tweede shoot? geen probleem!
net alsof er geen camera’s op ons gericht zijn… en dankzij de scooter helemaal Italiaans
nog even overleggen: staat alles er goed op?
nog even mooi aan komen lopen voor de camera – let op de scooter die het plaatje vervolmaakt!

Na nog een ijsje (waar Martijn geen foto’s kon maken omdat Gelateria Carapina, waar we waren, niet bepaald ruim bemeten is), togen we naar de camping, waar René samen met een van de jonge campinggasten een grote pan risotto maakte. Samen met Sander schoven we aan en genoten we van de heerlijke risotto – tot René bekend maakte dat een van de ingrediënten de Florentijnse trippa was. Sander had spontaan genoeg, en ook de andere eters keken toch even heel anders naar hun bord…

René bereidt een overheerlijke risotto
ook hier nog even alles in de juiste volgorde voor de opnames
wijn inschenken voor de camera – voor degenen met goede ogen: het enige smetje aan deze fantastische dag was de Zuid-Afrikaanse (i.p.v. Italiaanse) wijn
René vertelt welke Florentijnse specialiteit in de risotto zit – Sander legt spontaan zijn bestek neer als hij hoort wat er op zijn bord ligt

Na de laatste restjes risotto te hebben verdeeld, blikken we met z’n allen terug op een bijzonder mooie dag in Florence. Een unieke ervaring, die ik lang zal koesteren en die op 22 december tot een hopelijk spectaculaire uitzending leidt. Dank aan René, aan alle Florentijnen die hun medewerking verleenden en natuurlijk aan alle crewleden voor deze geweldige ervaring, ik ben heel benieuwd wat jullie ervan maken!

Een laatste dank aan Martijn, voor de geweldig mooie foto’s waardoor ik jullie nu al kon laten meekijken maar ook voor zijn hulp de hele dag (zit mijn haar nog wel goed, wil je die tas even vast houden etc.). Samen zullen we in december een mooie kijk op Toscane geven. Wordt vervolgd dus!

Ontdek onze droomplekken in Italië!

4 reacties

  1. Alweer zulke mooie foto´s en een schitterend verhaal.
    Kan me voorstellen dat dit iets is wat je niet snel zal vergeten!
    Zo bijzonder om te lopen door een stad die je zo goed kent en straks jezelf daar terug te zien op de televisie, echt SUPER!!!!! We gunnen je het van harte Saskia! Ciao……!!!!

  2. Leuke stukjes weer Saskia, ik deel ze via FB! En kan niet wachten tot december…. 😉

  3. Vind ik leuk!!!
    Die foto met de paprika in je hand moet je nieuwe profielfoto worden 😉

  4. we zijn benieuwd naar je TV debuut, geweldig alvast van harte gefeliciteerd.
    Wij denken nog met plezier terug naar de Italië dag in onze winkel met Rosita Steenbeek. Nu nog je Debuut roman schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *