Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Bekijk een unieke reproductie van Michelangelo’s Sixtijnse Kapel in Den Haag!

Vanaf 21 juni dompel je je in de Grote Kerk in Den Haag onder in de Sixtijnse Kapel, een van Michelangelo’s grootste meesterwerken.

Tijdens een unieke expositie bewonder je de schilderingen die Michelangelo op het plafond van de Sixtijnse Kapel maakte niet alleen op ware grootte, maar ook van heel dichtbij, zodat je de kleinste details kunt aanschouwen.

Perfecte reproducties

De schilderijen zijn perfect gereproduceerd, waarbij gebruik is gemaakt van high-definition foto’s en een textielprinttechniek die het uiterlijk en gevoel van de originele schilderijen nabootst. Zo kun je élk detail van de vierendertig monumentale fresco’s die Michelangelo vereeuwigde in je opnemen.

Benieuwd wat je allemaal ziet? Check dan voorafgaand aan je bezoek onze blog met vijftig bijzondere feiten en anekdotes over de Sixtijnse Kapel.

Bovendien ontdek je wat Michelangelo inspireerde om deze grote werken te schilderen en leer je meer over de technieken die hij gebruikte, dankzij de gratis audiogids (beschikbaar voor zowel iOS als Android) op je smartphone (vergeet je oordopjes niet!).

foto’s: Michelangelo’s Sistine Chapel – The Exhibition

Alle informatie voor je bezoek vind je via de website van Michelangelo’s Sistine Chapel – The Exhibition. De foto’s zijn van eerdere plekken waar deze tentoonstelling al te zien was, waaronder Adelaide, Montreal, Shanghai en Wenen, en van de Sixtijnse Kapel zelf.

Wandel op je scherm door de Sixtijnse Kapel

Heb je geen tijd om deze zomer naar Den Haag te reizen? Via deze link sta je binnen enkele seconden midden in de Sixtijnse Kapel. Je kunt op je gemak alle details die Michelangelo er schilderde in je opnemen en ongestoord honderden virtuele rondjes lopen.

Reserveer je bezoek aan de Sixtijnse Kapel

Wil je Michelangelo’s meesterwerk ook in het echt bewonderen? Boek dan een reisje naar Rome en reserveer kaartjes voor de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel. Want hoe mooi de reproducties en virtuele beelden ook zijn, er gaat niets boven de echte aanblik van deze unieke kapel…

Boekentip: De hemel van de paus

In het boek De hemel van de paus van Ross King lees je alles over de totstandkoming van Michelangelo’s meesterwerk. King belicht Michelangelo’s artistieke keuzes, zijn problemen met de samenstelling van pigment en pleisterwerk en zijn bittere concurrentiestrijd met Rafaël, die tegelijkertijd de nabijgelegen pauselijke vertrekken aan het schilderen was.

De hemel van de paus biedt zo niet alleen een fascinerende kijk op de ontstaansgeschiedenis van het beroemdste plafond ter wereld, maar schetst ook een magnifiek portret van het leven in Rome in de zestiende eeuw. Elk detail wordt bijzonder interessant beschreven.

De hemel van de paus | Ross King | vertaald door Guus Houtzager | ISBN 9789023416425 | De Bezige Bij | bestel De hemel van de paus via deze link bij bol.com

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *