Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Make-up trend uit Milaan: Nude+ van Collistar

In Milaan is het elke dag opnieuw een feestje om door de stad te wandelen en het schitterende straatbeeld vast te leggen. Hoofdrolspelers waren niet alleen de prachtige monumenten en chique etalages, maar vooral ook de Milanesi, die elegant, stijlvol en perfect gekleed door dit droomdecor wandelen.

Milaan-shopping

Ze zijn bijna allemaal mooi gekleed, met voor de mannen maatpakken, hippe schoenen, een mooi overhemd, een leren tas en een telefoon aan het oor. De vrouwen dragen kekke mantelparkjes, mooi gesneden jurkjes, hoge hakken en een zonnebril in het – perfect gekapte – haar. Het lijkt alsof ze geen make-up op hebben, maar van dichtbij blijkt dat ze juist ook perfect opgemaakt zijn.

Dat blijkt een trend te zijn, zo vertelt Collistar, het Italiaanse make-upmerk ons. ‘In de modewereld gaat het minder over een specifieke look, maar meer over een algemene trend richting understatement en een ingetogen elegantie: terug naar de eenvoud in tegenstelling tot – ten koste van alles – op willen vallen.

In de wereld van make-up wordt door visagisten het principe van een ‘geraffineerde normaliteit’ gebruikt om texturen en kleuren te ontwikkelen die je weliswaar niet ziet maar er wel zijn, in een etherische visie op perfectie.’

Collistar-make-up-Nude-winter-2015 (1)

De nieuwe make-up collectie van Collistar voor herfst/winter 2015 speelt daar perfect op in. Het is nu makkelijker dan ooit om make-up te gebruiken in de dagelijkse routine. De no make-up trend met frisse gezichten, nude lippen, ogen met slechts een vleugje mascara en een flawless huid vierden hoogtij tijdens de catwalk shows van afgelopen zomer. Maar met de winter in aantocht wil je gezicht toch graag iets meer.

Voor nét dat beetje meer – en een perfecte look à la de Milanesi – omvat de Collistar-collectie dit najaar onder meer een prachtige blusher. Het ronde doosje bevat een zacht en crèmig poeder in twee contrasterende kleuren (licht en donker) met in reliëf het profiel van een vrouwengezicht.

Collistar-make-up-Nude-winter-2015 (3)

Daarnaast zijn er een concealer, een lip foundation, een oogschaduw met vloeibare textuur, lipstick in een naturel, chique en zachte kleur en nagellak in nude tinten met een opvallend satijnmat effect.

Collistar-make-up-Nude-winter-2015 (4)

Hiermee geef je een Italiaans tintje aan de komende herfst en winter en steel je, net als de dames in Milaan, de show op straat. Bellissima!

Collistar-make-up-Nude-winter-2015 (2)

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *