Home » Reizen door Italië » Milaan » Cimitero Monumentale – begraafplaats als openluchtmuseum
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Cimitero Monumentale – begraafplaats als openluchtmuseum

Milaan-Cimitero-Monumentale (1)

Een prachtige maar misschien niet zo voor de hand liggende bezienswaardigheid in Milaan is het Cimitero Monumentale, de grote begraafplaats die dankzij de prachtige graven en beelden wel iets weg heeft van een openluchtmuseum.

Milaan-Cimitero-Monumentale (2c)

De Famedio (Famae Aedes), het ‘huis voor beroemdheden’, vormt het hart van het kerkhof. Het is een soort pantheon waar beroemde Milanezen en niet-Milanezen zijn begraven. Je ziet er bijvoorbeeld de graftomben van de auteur Alessandro Manzoni, van de architect Luca Beltrami en van de dichter en Nobelprijswinnaar Salvatore Quasimodo. Ook staan er busten van Garibaldi, Verdi en Cavour.

Maar eigenlijk is elk hoekje de moeite waard. Overal tref je iets moois: aandoenlijke beelden, pompeuze graftombes of kleine grafstenen in het gras, het joodse gedeelte van het kerkhof.

Neem de tijd om hier rond te dwalen en ontdek net als wij de mooiste kunstwerken als eeuwig eerbetoon aan de doden:

Milaan-Cimitero-Monumentale (2) Milaan-Cimitero-Monumentale (2a) Milaan-Cimitero-Monumentale (2b)Milaan-Cimitero-Monumentale (16a)Milaan-Cimitero-Monumentale (3) Milaan-Cimitero-Monumentale (8) Milaan-Cimitero-Monumentale (7) Milaan-Cimitero-Monumentale (6) Milaan-Cimitero-Monumentale (5)Milaan-Cimitero-Monumentale (9) Milaan-Cimitero-Monumentale (12) Milaan-Cimitero-Monumentale (11)Milaan-Cimitero-Monumentale (13) Milaan-Cimitero-Monumentale (10)Milaan-Cimitero-Monumentale (14) Milaan-Cimitero-Monumentale (16) Milaan-Cimitero-Monumentale (15a) Milaan-Cimitero-Monumentale (15)Milaan-Cimitero-Monumentale (15b)Milaan-Cimitero-Monumentale (20) Milaan-Cimitero-Monumentale (21)

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Steun Ciao tutti & Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *