Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Cimitero Monumentale – begraafplaats als openluchtmuseum

Milaan-Cimitero-Monumentale (1)

Een prachtige maar misschien niet zo voor de hand liggende bezienswaardigheid in Milaan is het Cimitero Monumentale, de grote begraafplaats die dankzij de prachtige graven en beelden wel iets weg heeft van een openluchtmuseum.

Milaan-Cimitero-Monumentale (2c)

De Famedio (Famae Aedes), het ‘huis voor beroemdheden’, vormt het hart van het kerkhof. Het is een soort pantheon waar beroemde Milanezen en niet-Milanezen zijn begraven. Je ziet er bijvoorbeeld de graftomben van de auteur Alessandro Manzoni, van de architect Luca Beltrami en van de dichter en Nobelprijswinnaar Salvatore Quasimodo. Ook staan er busten van Garibaldi, Verdi en Cavour.

Maar eigenlijk is elk hoekje de moeite waard. Overal tref je iets moois: aandoenlijke beelden, pompeuze graftombes of kleine grafstenen in het gras, het joodse gedeelte van het kerkhof.

Neem de tijd om hier rond te dwalen en ontdek net als wij de mooiste kunstwerken als eeuwig eerbetoon aan de doden:

Milaan-Cimitero-Monumentale (2) Milaan-Cimitero-Monumentale (2a) Milaan-Cimitero-Monumentale (2b)Milaan-Cimitero-Monumentale (16a)Milaan-Cimitero-Monumentale (3) Milaan-Cimitero-Monumentale (8) Milaan-Cimitero-Monumentale (7) Milaan-Cimitero-Monumentale (6) Milaan-Cimitero-Monumentale (5)Milaan-Cimitero-Monumentale (9) Milaan-Cimitero-Monumentale (12) Milaan-Cimitero-Monumentale (11)Milaan-Cimitero-Monumentale (13) Milaan-Cimitero-Monumentale (10)Milaan-Cimitero-Monumentale (14) Milaan-Cimitero-Monumentale (16) Milaan-Cimitero-Monumentale (15a) Milaan-Cimitero-Monumentale (15)Milaan-Cimitero-Monumentale (15b)Milaan-Cimitero-Monumentale (20) Milaan-Cimitero-Monumentale (21)

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *