Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Limoncellococktail van The Lemon Kitchen

Jadis Schreuder van The Lemon Kitchen, een blog vol lekker lichte recepten met een frisse touch, maakt geregeld een recept voor Ciao tutti, altijd met een Italiaanse twist en als het even kan met citroen of andere citrusvruchten in de hoofdrol.

Jadis: ‘Deze heerlijke zomer vraagt om een lekker verfrissende zomerse cocktail, die binnen vijf minuten op tafel staat. Het is gemaakt met Limoncello di Fiorito, dat wordt gemaakt van Siciliaanse citroenen. Jadis bezocht afgelopen voorjaar op Sicilië de citroenleverancier van Fiorito, die ook zorgt voor de biologische citroenen van EkoPlaza. De kwaliteit van deze citroenen proef je terug in deze cocktail!

Ingrediënten (voor twee cocktails): een kwart fles prosecco | 2 shotjes Limoncello di Fiorito | rasp van een halve biologische citroen (deze onbespoten citroenen zijn verkrijgbaar bij EkoPlaza)

Zet als het kan twee wijnglazen in de koelkast of vriezer. Deze cocktail is namelijk ijskoud het lekkerst! Giet dan als eerste de limoncello in de wijnglazen en voeg vervolgens de prosecco toe. Rasp daarna een halve citroen met de zesteur. Je hoeft niet hard te duwen om mooie citroenzest krulletjes te krijgen. Voeg dit vervolgens toe aan de cocktail, roer even en je zomerse limoncellococktail is klaar om van te genieten!’

Zin in meer gerechten met citroen? In Jadis’ kookboek vind je nog veel meer inspiratie!

The Lemon Kitchen kookboek | Jadis Schreuder | ISBN 9789024588305 | €20,- | uitgeverij Luitingh-Sijthoff | bestel The Lemon Kitchen kookboek via deze link bij bol.com

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. Geweldige recepten doet me denken aan onze vakantie bij jullie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *