Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Zenzàpero – het nieuwste borreldrankje onder de zon

De zon zakt langzaam in zee. De spelende kinderen aan de vloedlijn tekenen donker af tegen de lucht die door de ondergaande zon in alle tinten geel wordt gehuld. Ook het terras van onze inmiddels favoriete strandbar in het Ligurische Levanto kleurt mooi geel. De Levantesi genieten niet van de bij ons inmiddels bekende oranjegekleurde Aperol Spritz, maar van een nieuwe, verrassend frisse aperitivo: Zenzàpero.

Zenzapero-4

Zenzàpero is een samentrekking van zenzero (gember) en aperitivo. Het drankje bevat naast sinaasappel en citroen dan ook wat gember, wat zorgt voor een licht pittige, stimulerende smaak. De sinaasappel en citroen maken het drankje heerlijk verfrissend. Ideaal voor een zomerse dag, want juist deze combinatie is heerlijk dorstlessend.

Dit drankje maakt pas deze zomer zijn debuut op de terrassen. De barman weet ons te vertellen dat het wordt gemaakt in Ligurië, met echte Italiaanse citrusvruchten die uren en uren hebben kunnen zonnebaden en daardoor meer dan smakelijk zijn.

Zenzapero

Zenzàpero vormt de perfecte basis voor zowel alcoholische als non-alcoholische versnaperingen. De barman maakt eerst een klassieke Zenzàpero: je mengt één deel Zenzàpero met vier delen prosecco en wat bruiswater. Een blaadje munt en een schijfje sinaasappel erbij en je zomerse cocktail is klaar.

Liever geen alcoholisch drankje? Dat kan ook natuurlijk, dan meng je Zenzàpero alleen met bruiswater. De mogelijkheden zijn eindeloos: voor een slaapmutsje mix je Zenzàpero met wat heet water of je maakt een cocktail met Zenzàpero en wodka.

Zenzapero-2

Terwijl het geel aan de hemel langzaam vervaagde en de duisternis neerdaalde over het strand, genoten wij van elke slok van dit nieuwe zomerdrankje. Van de barman kregen we een fles mee, maar eenmaal terug in Nederland was dit zonnige drankje al snel op.

Gelukkig is Zenzàpero nu ook in eigen land te koop. Jean Hermens van Culitalia ontdekte het in Ligurië en was net als wij meteen verkocht. Jean: ‘Ik verwacht veel van dit nieuwe drankje, het is vernieuwend en perfect voor warme zomerdagen. Bovendien is het drankje makkelijk te maken. Met een fles van een halve liter kun je zo’n 25 drankjes serveren. Ik heb er groot vertrouwen in dat het zonnige Zenzàpero de terrassen langzaam geel laat kleuren. Op een zonnige Zenzàpero-zomer!’

Ook proeven van Zenzàpero? Een fles (0,5 liter) kost € 13,60 en is verkrijgbaar bij Culitalia, aan de Lindenlaan 23 in Valkenburg aan de Geul. Online bestellen kan ook, via de website van Culitalia.

Zenzapero5

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *