Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

5 nieuwe boeken die je meevoeren naar Rome en omstreken

Niets fijner dan op lange, lichte zomeravonden genieten van een goed boek. Of je nu een stapel kiest voor in eigen tuin of voor op je vakantieadres, we delen in dit artikel een aantal boeken die je meevoeren naar Rome.

Je reist mee naar het Rome van nu of naar het Rome van lang geleden, terwijl je je laat meevoeren door bijzondere personages en betoverende verhalen. Veel leesplezier!

Het lied van Marina

In haar roman Het lied van Marina neemt Tessa Vrijmoed – die in Rome woont en werkt – je mee naar Castel Gandolfo, een van de dorpjes van de Castelli Romani.

Castel Gandolfo is bekend om het Palazzo Apostolico, de pauselijke zomerresidentie die deels is ontworpen door Bernini. In Het lied van Marina biedt het paleis echter geen onderdak aan de paus, maar aan talloze dorpelingen die schuilen voor de bommen.

‘De boeren waren gewend geraakt aan de laagvliegende vliegtuigen, waarin je de soldaten in uniform kon zien zitten. Het geratel van mitrailleurs hoorde bij het leven van alledag. Wanhoopskreten van wie een dierbare onder het puin vandaan probeerde te halen klonken tussen het luiden van de kerkklokken door.

En toch, te midden van dat onheil, was ik gelukkiger dan ooit tevoren. In dat eenvoudige bed in die kamer op de tweede verdieping heb ik de spectaculairste momenten van mijn leven meegemaakt. Samen met jou.’

Tessa Vrijmoed neemt je mee naar september 1943, wanneer Italië haar alliantie met Duitsland verliest en de voormalige bondgenoot de bezetter wordt.

De sfeer in Castel Gandolfo verandert zienderogen en Marina Corelli, die verliefd is op een charismatische pianist uit het buurdorp, neemt samen met honderden anderen haar toevlucht tot het pauselijk paleis. Maar zijn ze daar veilig?

Het lied van Marina | Tessa Vrijmoed | ISBN 9789072201966 | € 22,99 | uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts | bestel Het lied van Marina bij je lokale boekhandel of via deze link bij bol.com

Santa Subito

In Santa Subito reis je met de jonge Ernest mee naar Rome, die in de zomer van 1978 een dwingende missie heeft: zuster Merita, de hartsvriendin van zijn overleden moeder, heilig laten verklaren.

In Rome wordt hij geholpen door fixer Livio en zijn dochter Stefania, mooi als Maria. Ernest logeert in hun vervallen palazzo terwijl het duo het zusterdossier door de complexe Vaticaanse procedure probeert te sluizen.

Hij verliest er zijn centen aan Livio en zijn hart aan Stefania. Maar dan neemt het dossier van zuster Merita op miraculeuze wijze een spectaculaire vlucht…

Santa Subito is een verhaal over wonderlijke allianties in de Eeuwige Stad, intriges rond de Vaticaanse enclave en oplichters met een groot hart.

Santa Subito | Pierre De Clercq | ISBN 9789022339770 | € 22,50 | uitgeverij Manteau | bestel Santa Subito bij je lokale boekhandel of via deze link bij bol.com | (ook verkrijgbaar als e-book)

Alle wegen leiden naar Rome (en naar jou)

Carlijn heeft haar hele leven alles volgens de regels en binnen de lijntjes gedaan. Als kind wist ze al hoe ze de rest van haar leven wilde uitstippelen en daar is ze nooit van afgeweken…

Totdat ze op een cruciaal moment een enorme paniekaanval krijgt en het roer omgooit. Ze boekt een ticket naar Rome om uit te zoeken wat ze dan wél wil.

Als ze op haar eerste dag in de stad Luca tegenkomt, een Instagram-fotograaf die aanbiedt haar gids te zijn, vindt ze dat helemaal niet gek klinken: als je dan toch in Rome bent, dan kun je het maar beter goed doen… en veel beter dan een knappe, spontane Romein wordt het niet, toch?

Waar Carlijn alleen niet op had gerekend, is dat ze meer tijd met elkaar doorbrengen dan verwacht en dat ze voor meer dan alleen de charme van de stad zou kunnen vallen…

Alle wegen leiden naar Rome (en naar jou) is een romantisch e-book over jezelf vinden, je dromen volgen en de sprong wagen – met als decor la bella Roma, de stad van de liefde.

Alle wegen leiden naar Rome (en naar jou) | Vivian van Leeuwen | ISBN 9789021040059 | € 1,49 (via deze link te koop als e-book) | uitgeverij Luitingh-Sijthoff | ook verkrijgbaar als luisterboek

Lavinia

Laat je meevoeren door Lavinia, een prachtig historisch verhaal van Ursula Le Guin, over de dappere dochter van koning Latinus die haar eigen lot bepaalde.

‘Net als de Spartaanse Helen veroorzaakte ik een oorlog. Zij veroorzaakte de hare door zich te geven aan de mannen die haar wilden. Ik veroorzaakte de mijne, omdat ik niet aan een man gegeven wilde worden; ik koos mijn eigen man en daarmee mijn lot. De man was beroemd, het lot duister; geen slechte balans.’

Lavinia, dochter en metgezel van koning Latinus, heeft eindelijk de leeftijd bereikt om te trouwen. In de weken na haar verjaardag bezoeken meerdere kandidaten het paleis. Haar moeder geeft de voorkeur aan een bloedverwant: koning Turnus van Rutulia.

Hij is knap, heldhaftig en heeft alles wat een jong meisje zou willen, maar Lavinia droomt van een andere man. Haar hart ligt bij de machtige Aeneas van Troje, een krijger over wie ze alleen heeft gehoord van een dichter die verschijnt in haar dromen en haar overtuigt van hun gezamenlijke toekomst.

Als Lavinia weigert te trouwen met Turnus weet ze dat ze een oorlog zal ontketenen – maar haar lot werd verzegeld op het moment dat de dichter aan haar verscheen en sprak over de liefde van haar leven.

Lavinia | Ursula Le Guin | ISBN 9789022598719 | € 22,99 | uitgeverij Boekerij | bestel Lavinia bij je lokale boekhandel of via deze link bij bol.com (ook verkrijgbaar als e-book)

Vindolanda

De bruisende legerbasis Vindolanda ligt aan de noordelijke grens van het Romeinse Rijk. We schrijven 98 na Christus en het zal nog zo’n twintig jaar duren voordat keizer Hadrianus zijn beroemde muur bouwt, dus de verdediging is zwak.

De omringende volkeren komen in opstand tegen de Romeinen en lokale druïden prediken de ondergang van de indringers.

Het is aan Flavius Ferox om de vrede in het gebied te bewaren. Hij zal al zijn lef, humor en sluwheid nodig hebben om een oorlog tegen te gaan, de vrouw die hij liefheeft te beschermen en uit te zoeken wie de kopstukken achter de Britse rebellie zijn. Is de moed van één soldaat genoeg om te overleven in Britannia?

Vindolanda | Adrian Goldsworthy | ISBN 9789022598207 | € 22,99 | uitgeverij Boekerij | bestel Vindolanda bij je lokale boekhandel of via deze link bij bol.com (ook verkrijgbaar als e-book)

Nog meer boeken over Rome

Op zoek naar nog meer Romeins leesvoer? Eerder dit jaar tipten we onder meer:

*Dineren in Rome

*Engel van Rome

*De Romeinse limes

*Verboden schrift

*Israël aan de Tiber (in deze blog met voorjaarsboeken)

*Nieuw Rome en Het paard van Rome (beide in deze boekenblog)

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *