Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

De daken van Rome vertellen

Rome is prachtig – dat hoeven we de meesten van jullie niet te vertellen. De stad telt schitterende monumenten, unieke kerken, indrukwekkende beelden en klaterende fonteinen. Naast al dit moois loont het echter ook de moeite om Rome eens van een andere kant te bekijken, zoals Franco Bevilacqua laat zien in zijn boek I tetti di Roma raccontano (‘De daken van Rome vertellen’).

prova cop_Layout 1

De kunstenaar klom regelmatig omhoog, om op een van de daken die Rome rijk is de stad te overzien en vast te leggen. Met als enige gezelschap potlood, papier en zijn eigen gedachten, keek de tekenaar uit over op de drukte ver beneden hem, om in alle rust zijn indrukken op te tekenen.

Op zijn tekeningen zijn veel bekende gebouwen te herkennen, die hoog boven de daken van de palazzi uitsteken. De Engelenburcht, het Pantheon, de Sint-Pieter… Vooral leuk zijn echter de details die zo herkenbaar zijn voor iedereen die een Italiaans dorpje of stad wel eens van bovenaf zag: de warmrode dakpannen, de vele antennes, talloze balkonnetjes en terrassen, schoorstenen in allerlei maten en soorten…

Tetti-Roma-2 Tetti-Roma-9 Tetti-Roma-8 Tetti-Roma-7 Tetti-Roma-6 Tetti-Roma-4 Tetti-Roma-3Al dat moois kan nu zomaar op je nachtkastje liggen, dankzij het boek van Bevilacqua. Je waant je heel makkelijk even op de daken van Rome, om een verliefde blik te laten glijden over questa grande bellezza, en in te slapen met Rome op je netvlies.

prova cop_Layout 1

I tetti di Roma raccontano | Franco Bevilacqua | ISBN 9788856903928 | € 40,00 | uitgeverij Arte’M

Vlieg over de daken van Rome!
Na het zien van deze tekeningen zin in een weekendje Rome? Slenter dan niet alleen door de straten maar probeer Rome ook van bovenaf te bekijken. Beklim bijvoorbeeld de koepel van de Sint-Pieter of het dak van Il Vittoriano, op Palazzo Venezia. Of trakteert jezelf op een cappuccino of glas wijn op een van de vele dakterrassen in de stad, die vaak toebehoren aan hotels en restaurants. Niet goedkoop, maar het uitzicht is onbetaalbaar!

Meteen boeken? Vergeet dan niet eerst online de prijzen van vliegtickets te vergelijken. Zo haal je dat drankje op grote hoogte er gemakkelijk uit!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *