Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

61 iconen van Italiaanse bodem – van de Ape tot Padre Pio

Wie aan Italië denkt, denkt vaak meteen ook aan Italiaanse iconen: van cappuccino en espresso tot pizza en pasta, van de Scheve Toren van Pisa en de David van Michelangelo tot Ferrari, Fiat en Lamborghini, van de Vespa en de Ape tot de paus en Padre Pio.

Van Parmezaanse kaas, Alessi en Armani tot Giuseppe Verdi en Ennio Morricone, van Sophia Loren en Marcello Mastroianni tot gelato en Martini. En laten we vooral het Italiaanse icoon bij uitstek niet vergeten, la mamma, de Italiaanse oermoeder. Ze komen allemaal aan bod in het koffietafelboekje 61 iconen van Italiaanse bodem.

Via Facebook volgden we het ontstaansproces van deze uitgave. We verwachten een bijbel vol foto’s en materiaal, maar auteurs Evert de Rooij en Ewout Kieckens hebben zich een meester in het maken van keuzes getoond.

61 iconen van Italiaanse bodem is daarmee een handzaam boekje geworden, vol met leuke weetjes en achtergrondverhalen over  iconische producten, merken, gebouwen, cultuurverschijnselen en mensen die samen het imago van la bella Italia bepalen.

De keuze voor 61 is overigens niet geheel toevallig; het verwijst naar het jaar 1861, toen de Italiaanse lappendeken eindelijk onder één vlag werd verenigd: het Koninkrijk Italië. Natuurlijk zijn er veel meer Italiaanse iconen te bedenken.

Evert: ‘We moesten ook hier soms moeilijke keuzes maken. Zo beschouwen wij de maffia niet als een icoon, ook al heeft deze typisch Italiaanse ‘creatie’ wel de wereld veroverd.

Terwijl beroemde filmsterren als Claudia Cardinale en Gina Lollobrigida dit boek niet hebben gehaald, staat Sophia Loren er wél in. En waarom geen Prada en wel Armani? Dat is een persoonlijke keuze, maar wat ons betreft weerspiegelt deze selectie Italië in (bijna) al haar facetten.’

Voor elke Italiëliefhebber is dit boekje een feest der herkenning. Mede door het uitbundige gebruik van mooie foto’s is het één kleurrijke reis, langs 61 Italiaanse hoogtepunten. Heerlijk om af en toe even in te duiken voor een broodnodige dosis Italië!

61 iconen van Italiaanse bodem | Ewout Kieckens & Evert de Rooij | ISBN 9789492500311 | € 15,99 | Uitgeverij Edicola | bestel 61 iconen van Italiaanse bodem via deze link bij bol.com

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *