Naar hoofdinhoud Naar navigatie

Je zocht naar: "Brescia"

Ciao tutti Italië Agenda – oktober

In onze agenda vind je een overzicht van een aantal interessante evenementen, festivals en tentoonstellingen, zowel in Italië als in Nederland en België. De evenementen en festivals staan op chronologische volgorde, daarna volgen de tentoonstellingen in Italië en daarna alle Italiaanse tips in eigen land. Tip: met behulp van de toetsencombinatie CTRL+F kun je zoeken […]
Gardameer

Stap in voor een boottocht vanuit Sirmione en verken het Gardameer

De Vlaamse An Beirens van Garda Slow & More woont al zestien jaar in de groene heuvels ten zuiden van het Gardameer. Vorig jaar schreef An samen met ons de Ciao tutti Special Garda Slow & More en nog altijd is ze op zoek naar nieuwe tips rondom het meer. Naast een proeverij van wijn, olijfolie, kaas en andere delicatessen werd ook het gebied verkend waar deze culinaire producten ontstaan. Aan het Gardameer betekent dat aan boord stappen voor een boottocht over het meer! An stapt in Padenghe del Garda aan boord van de Dreamer, voor een excursie waarbij niet alleen het landschap en de cultuur aan bod komen, maar ook de invloeden van het meer – met zijn mediterrane klimaat en omliggende bergen – op de smakelijke streekproducten. An: ‘De boot schuimde de eerste mijlen over het water en bracht ons in volle vaart naar Sirmione. Mijn haren wapperden in de wind, mijn blik stond op oneindig terwijl ik volop genoot van de prachtige panorama’s en de vele schakeringen blauw die het...
Proef het beste van Italië

Colomba pasquale – een dolce duif voor een Italiaanse paasbrunch

Vanuit de etalages van grote en kleine pasticceria’s lachen ze je toe, de dolce duiven die speciaal voor Pasen gebakken worden. Deze colomba pasquale, paasduif, hoort voor een Italiaan net zo bij Pasen als de chocolade paaseitjes en gekleurde eieren bij ons. De zoete cake wordt volgens een eeuwenoude traditie gebakken in de vorm van een duif, het symbool van de vrede. Daarna wordt de duif bestrooid met kristalsuiker en amandelen. Je kunt een stuk colomba zo eten, maar het is ook lekker met roomboter, chocolade- of pistachepasta of Fiordifrutta van Rigoni di Asiago. De legende achter de Italiaanse paasduif Het verhaal gaat dat de colomba pasquale haar oorsprong vindt in de vroege middeleeuwen. In 571 viel Alboin, de heerser van de Longobarden, de stad Pavia aan. Het beleg duurde vele maanden en nadat de stad uiteindelijk dan toch in handen van Alboin gevallen was, verlangde de Longobardische koning even niet naar goud, zilver en andere kostbaarheden. Nee, hij stond erop dat hij...