Vanaf 25 mei geniet je op National Geographic van de serie Tucci in Italy, waarin Stanley Tucci je mee op reis neemt naar vijf Italiaanse regio’s: Toscane, Lombardije, Trentino-Alto Adige, Abruzzo en Lazio. Tucci deelt de rijke culinaire tradities van elke regio en proeft van klassieke regionale gerechten. De afleveringen zijn ook te zien via Disney+ en Hulu.
Een feest voor de zintuigen
Het is een feest voor oog, oor én smaakpapillen. Tucci verkent Italië zoals alleen hij dat kan, in een adembenemende mix van fotogenieke landschappen, rijke geschiedenis en de unieke connectie met eten die elke plaats in Italië heeft.
Dat zorgt dat Tucci in Italy veel meer is dan een reisverslag, het is een rijke verkenningstocht vol verhalen die diep doordringt in het hart van de culinaire tradities van Italië. Stanley Tucci ontmoet lokale bewoners, chef-koks, collega-foodies, vissers, ambachtslieden en zelfs cowboys om verborgen juweeltjes op te graven, zowel in geliefde als onontdekte hoeken van Italië, waarbij de prachtige beelden perfect samengaan met Tucci’s kenmerkende humor en charme.
‘Italië is een feest voor de zintuigen,’ aldus Stanley Tucci. ‘De afleveringen gaan natuurlijk over de Italiaanse keuken, maar dat gaat verder dan alleen het eten. Het gaat over de mensen, de geschiedenis en de passie die Italië zo speciaal maakt. Ik hoop dat je samen met mij op reis gaat, waarbij ik je hoop te inspireren om de schoonheid en rijkdom van de Italiaanse cultuur te omarmen.’
Bekijk alvast de trailer van Tucci in Italy:
Van pesto met dennennaalden tot een Toscaans feestmaal
In vijf onvergetelijke afleveringen geniet Tucci van een overvloedig feestmaal in Toscane, ontdekt hij futuristische farm-to-table delicatessen in Lombardije en herontdekt hij de rustieke ziel van Lazio aan de hand van tijdloze culinaire rituelen.
Voor het eerst bezoekt hij de regio Trentino-Alto Adige, waar hij pesto met dennennaalden proeft, om vervolgens een trabocco te betreden aan de kust van Abruzzo.
Tucci dompelt je onder in de verhalen, passie en tradities die de iconische gerechten van Italië hebben gevormd. Dit is Italië zoals je het wellicht nog nooit hebt gezien – een bedwelmende mix van smaken, geschiedenis en oprechte verhalen.
Tucci in Toscane
Zonder al te veel te verklappen, vertellen we je wat je van elke aflevering kunt verwachten. Stanley Tucci reist eerst naar Toscane, waar hij geniet van de kunstzinnigheid van eten. De geest van culinaire creativiteit zweeft nog altijd rond in Florence, de geboorteplaats van de renaissance.
Stanley Tucci bracht hier in zijn jeugd een memorabele tijd door. Nu keert hij terug voor een van de meest iconische gerechten van de stad, lampredotto. Hij proeft van de stad met culinair expert Emiko Davies en Matilde Pettini van Dalla Lola.
Ook bezoekt hij een ranch met Toscaanse cowboys in de Maremma en schuift hij aan voor een openluchtdiner in Siena, in het kader van de wereldberoemde Palio.
Tucci in Lombardije
In de tweede aflevering onthult Stanley Tucci de pioniersgeest van het industriële hart van Italië, waar zowel de recepten als de ingrediënten uitdagend vooruitstrevend zijn.
Hij proeft een futuristisch menu dat mogelijk is gemaakt door een ruimteboerderij, test nieuwe gerechten bij de Autogrill, proeft van de kookkunsten van de chef van Trippa en ontdekt dat een van de duurste ingrediënten ter wereld wordt verbouwd in de schaduw van een staalfabriek.
Tucci in Trentino-Alto Adige
In deze noordelijke regio van Italië, waar veel mensen zowel Duits als Italiaans spreken, proeft Stanley Tucci een onverwacht heerlijke hooisoep van chef Frans Mulser van Gostner Schwaige, eet hij polenta op een berghelling en gaat hij vliegvissen in een gletsjerrivier.
Onderweg legt hij de unieke geschiedenis van deze regio bloot, die zijn sporen heeft nagelaten in de mensen én in hun eten.
Tucci in Abruzzo
Stanley Tucci ontdekt onverwachte geneugten in deze misschien wel ruigste regio van Italië, die hij nog nooit eerder heeft bezocht. Hij onderzoekt hoe het terrein van invloed is op het eten en de cultuur en schuift onder meer aan bij Gli Ostinati, een restaurant op Trabocco Mucchiola, met de voeten in zee.
Bij Ristoro Mucciante, hoog in de bergen, maakt hij schapenvlees op een traditionele barbecue, geniet hij van een zondagse lunch met onverwachte Franse invloeden en onthult hij de verrassende oorsprong van confetti.
Tucci in Lazio
Tijdens de laatste aflevering neemt Stanley Tucci je mee naar Lazio. Hij proeft Romeinse pizza, de beroemde porchetta uit Ariccia, een rustieke vissoep en lamsvlees in de lente – gerechten die alleen al een perfecte reden vormen voor een bezoek aan Lazio, los van de verrassende veelzijdigheid van deze regio.
© Matt Holyoak voor Tucci in Italy | National Geographic
Alle details van de vijf uitzendingen, inclusief herhalingen, vind je op de website van National Geographic. Meer zien van Stanley Tucci? Volg hem dan ook op Instagram.