Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Verken de regio Veneto op een Vespa!

Als Zuid-Limburgse met flink getrainde fietskuiten schrikt Saskia niet gauw van een heuvel. Voor een verkenningstocht in de uitlopers van de Alpen kiest ze echter toch liever voor een Vespa: wél de vrijheid om ook de smallere weggetjes te berijden en overal langs de kant van de weg te stoppen, maar niet te veel afzien.

Het gemak van een motor die je benen een eind op weg helpt, is heerlijk als je zo veel mogelijk moois wil zien tijdens een dagje op de scooter. Zo liggen er heerlijk veel pareltjes binnen bereik en kun je op één dag genieten van gezellige dorpjes, ongerepte natuur én de lekkerste adresjes zonder dat je de dag erna spier- of zadelpijn hebt.

Een scooter huren bij Vespa Rent Dolomiti

Zo’n kekke knalrode Vespa huur je bij Paolo van Vespa Rent Dolomiti, die een aantal schitterende routes voor je heeft uitgestippeld in het verrassende landschap van de regio Veneto, tussen de lagune van Venetië en de Dolomieten. Je zoeft door de proseccoheuvels, langs wijngaarden en cantina’s, ontdekt charmante borghi, middeleeuwse dorpjes, hoge watervallen en een pittoreske watermolen.

Vespa Rent Dolomiti is gevestigd in Vittorio Veneto, een stadje aan de voet van de bergen, in de provincie Treviso, op een kurkworp afstand van de proseccostreek.

Verschillende Vespa-routes in de regio Veneto

Je gaat op pad aan de hand van een road book, met beschrijvingen aan de hand van foto’s en gedetailleerde plattegronden. Natuurlijk ben je vrij om waar je maar wil van de route af te wijken. Vrijheid, blijheid: juist dát is namelijk zo fijn aan Vesparijden!

Toeren door de proseccoheuvels

Tijdens deze letterlijk en figuurlijk heerlijke route verken je de proseccostreek. In deze blog lees je een uitgebreid verslag van deze tour, waar Paolo op verzoek een proseccopicknick aan toe kan voegen.

Je toert tussen de groene wijnranken door die heuvel na heuvel je blik verleiden. Tussen al dat groen prijken sfeervolle dorpjes, middeleeuwse kerkjes en pareltjes als altaartjes langs de weg. Dankzij de tips van Paolo ontdek je een herberg zonder herbergier, een prachtige abdij en een pittoreske watermolen.

Natuurlijk krijg je van Paolo ook een overzicht van de beste culinaire pitstops onderweg. In dit gebied wordt de enige echte prosecco gemaakt. Proef zeker van de frisse bubbels, maar vergeet ook de delicatessenwinkels vol lokale salumi, vleeswaren, niet.

Zoals gezegd behoort zelfs een heuse proseccopicknick tot de mogelijkheden, waarbij je van Paolo een mand vol lekkernijen én een fles prosecco meekrijgt.

Wil je deze verrukkelijke Vespatour (75 kilometer) inclusief aperitivo boeken? Je vindt alle details van deze route op de website van Vespa Rent Dolomiti. Een klein voorproefje:

Villa’s & palazzo’s – in de voetsporen van Palladio en Canova

De regio Veneto staat bekend om de indrukwekkende villa’s en buitenhuizen. Een aantal van deze villa’s staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van Unesco!

Tijdens deze tour ontdek je een aantal van deze villa’s, waaronder Villa dei Cedri en Villa Barbaro, die is ontworpen door niemand minder dan Andrea Palladio.

Je dwaalt door Asolo, een van de borghi più belli d’Italia, de mooiste dorpjes van Italië, en schuift bij Osteria alla Chiesa aan voor lokale specialiteiten.

Een hoogtepunt van deze tour is de Tempio Canoviano, de kerk van Possagno die is ontworpen door marmerkunstenaar Antonio Canova.

Wil je al deze architectonische hoogtepunten van de regio Veneto ontdekken? Alle details van deze tour staan op de website van Vespa Rent Dolomiti.

Foresta del Cansiglio – het woud van Cansiglio

Deze Vespatour slingert door een prachtige bosrijke omgeving. Onderweg stuit je op een aantal unieke verrassingen! Je rijdt langs de Baia delle Sirene, een van de betoverende plekken aan het Lago di Santa Croce, en het bijzondere Casa del Libro, boekenhuis, naar het woud van Cansiglio, het thuis van honderden herten. Als je je scooter parkeert en een stukje van het bos te voet verkent, kom je er vast een tegen!

Bij een van de andere plekken op de route proef je lekkere kaas, die zo romig is omdat de koeien in de bergweiden alle tijd en ruimte hebben om te grazen. Ten slotte ontdek je de Grotte Caglieron, waar je een adembenemend parcours kunt afleggen tussen hoge watervallen.

Wil je deze avontuurlijke Vespatour (75 kilometer) boeken? Je vindt alle details van deze route op de website van Vespa Rent Dolomiti en reist al even mee dankzij dit artikel én onderstaande video:

La Grande Guerra – de sporen van de Eerste Wereldoorlog

Tijdens deze indrukwekkende historische route rijd je over de weg die in 1918 in slechts honderd dagen tijd werd aangelegd, om de Italiaanse soldaten aan het front snel te kunnen bevoorraden.

Via de San Boldo-pas rijd je naar de kloof van Brent de l’Art, een geologisch meesterwerk dat uniek is voor Italië. Na een lekkere lunchstop kun je de benen strekken tijdens een wandeling naar de top van de Monte Visentin (reken op één uur heen en één uur terug wandelen).

De tour eindigt aan het Lago di Santa Croce, waar je aan de Baia delle Sirene nog even heerlijk kunt pootjebaden of zelfs een frisse duik kunt nemen.

Wil je deze route (90 kilometer) volgen? Op de website van Vespa Rent Dolomiti vind je alle details. Hieronder alvast een korte video die je meeneemt op deze unieke route:

Het monster en het meer

Wees gerust, tijdens deze Vespatour stuit je natuurlijk niet écht op een monster. Wél toer je langs magnifiek gelegen meren, waaronder het Lago di Santa Croce en het spiegelgladde meer bij Barcis, op vierhonderd meter hoogte.

Als je durft, stap je af in de spookdorpjes Erto en Casso. Ook bezoek je de Vajontdam, waar op de avond van 9 oktober 1963 een grote ramp plaatsvond.

Er schoof toen een enorme hoeveelheid stenen in het meer, wat een vloedgolf veroorzaakte die een deel van de omgeving wegvaagde en meer dan tweeduizend mensen meesleurde. De dam bleef wonderwel overeind.

Wil je met eigen ogen ontdekken of de meren hier monsters huisvesten? Dat kan op aanvraag, via deze link.

Andiamo!

Wil je na het zien van al dit moois in de regio Veneto op pad met een Vespa? Paolo (die overigens ook perfect Engels spreekt) staat voor je klaar. Je vindt Vespa Rent Dolomiti aan de Via Caprera 18 in Vittorio Veneto.

Of je nu één dagje op pad wil voor een Vespatour of liever een meerdaagse tour plant, (bijna) alles kan. Je kunt je Vespa in Vittorio Veneto ophalen, maar Paolo brengt de Vespa(‘s) op verzoek ook graag tot bij je bed & breakfast of hotel, zodat je na het ontbijt meteen de weg op kan.

Kijk voor meer informatie op vesparentdolomiti.it. Om alle details voor je gewenste Vespatour(s) af te stemmen, kun je contact opnemen met Paolo via info@rentdolomiti.com of via 0039-3472648885.

Maak kans op een Vespatour van Vespa Rent Dolomiti!

Paolo nam ons al regelmatig mee op pad en dit keer nodigt hij ook jou uit voor een Vespatour! Hij trakteert drie Ciao tutti-lezers op een Vespatour van een dag, inclusief één dag huur van de Vespa (met één of twee personen), helm en road book, te gebruiken tot 6 oktober 2024.

Extra’s als een picknickmand en/of (prosecco)proeverij kun je uiteraard bijboeken, om je Vespatour nóg specialer te maken, maar je kunt natuurlijk ook zelf ergens stoppen voor een lekkere lunch of een picknick met prachtig uitzicht!

Kans maken? Vul dan voor 15 juni 2024 onderstaand mail&winformulier in, o.v.v. Vespa Rent Dolomiti. De winnaars krijgen na afloop van de actie persoonlijk bericht.

  Je voornaam (verplicht)

  Je achternaam (verplicht)

  Je email (verplicht)

  Wat wil je winnen?

  Je bericht

  Wil je de Ciao tutti nieuwsbrief ontvangen?

  We ontvangen erg veel spam en daarom vragen we je deze karakters in te vullen (exact, dus hoofdlettergevoelig)

  captcha

  Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *