Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Ciao tutti City Walk Venetië – ontdek de wijk Cannaregio & het eiland San Michele

Venetië is, zeker in het hoogseizoen, een geliefde bestemming voor veel toeristen. Het kan er dan ook enorm druk zijn – als je net als alle anderen de gebaande paden volgt althans.

Voor iedereen die de drukte wil vermijden en een beetje van het échte Venetië wil zien, hebben we een mooie route uitgestippeld in de wijk Cannaregio, in het noorden van de ‘vis’ die de plattegrond van Venetië vormt.

cover-Venetie

De wijk Cannaregio is volgens sommigen vernoemd naar het Canal Regio, het ‘koninklijk kanaal’ dat door dit stukje Venetië stroomt. Anderen denken dat de wijk zijn naam dankt aan de vele rietkragen die hier lang geleden groeiden (canna is Italiaans voor riet).

In Cannaregio ligt het station van Venetië, Santa Lucia, de oude joodse wijk en het Ca d’Oro, een van de mooiste palazzi van de stad. Ook vind je in Cannaregio de Strada Nuova, een brede winkelstraat die in 1871 werd aangelegd om gemakkelijk van de Rialtobrug naar het station te kunnen wandelen, en de kerk van Tintoretto.

Een wijk vol ontdekkingen dus, al zijn de kleine steegjes en straatjes zonder grote bezienswaardigheden ook meer dan de moeite waard.

getto-venetie

Het is dan ook geen ramp om af en toe van de route af te wijken en even rond te dwalen, over smalle bruggetjes, langs kanalen waarboven kleurrijke was wappert, langs openstaande deuren en ramen die zeker zo tegen lunchtijd de lekkerste geuren laten ontsnappen. Geniet van dit mooie stukje Venetië!

Last but not least steken we van Cannaregio over naar San Michele, het ‘dodeneiland’ in de lagune, voor een mooie wandeling langs de grafmonumenten. Een unieke ervaring!

Ciao-tutti-City-Walk-Venetie-Cannaregio-San-Michele

Download City Walk Cannaregio & San Michele

Deze Ciao tutti City Walk is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je e-mail een link om de City Walk te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (pc, laptop, tablet en smartphone) raadplegen.

Geniet van dit onbekendere stukje Venetië!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *