Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Een romantische fotoshoot in Venetië

Weinig steden lenen zich beter voor een romantische fotoshoot dan Venetië. Zeker als de ondergaande zon door de smalle steegjes schijnt en alles een prachtige oranje gloed geeft.

Trouwfotograaf Jeroen Savelkouls twijfelde dan ook geen moment toen hij van een Venetiaans stel de vraag kreeg om hun liefde te vereeuwigen. Tijdens een zwoele voorjaarsavond gingen ze samen op pad in de wijken San Polo en Cannaregio.

In Venetië is alles mooi

Jeroen: ‘Het is nog niet zo gemakkelijk om de beste plek voor een reportage te kiezen. In Venetië is alles mooi. Maar het is er ook druk, en dat maakt sommige wijken wat minder geschikt voor het creëren van een romantische sfeer.

Gelukkig kennen Giada en Loris de stad op hun duimpje. Dat mag ook wel, want zij zijn allebei fulltime stadsgids. Vooral in de wijk Cannaregio hebben we een prachtige wandeling gemaakt zonder al te veel toeristen tegen te komen. Ook voor wie geen plannen heeft voor een fotoshoot is het echt een aanrader om hier rond te dwalen.

Het charmante Campo de l’Abazia

Een van de mooiste plekken die we hebben aangedaan, is het Campo de l’Abazia. De prachtige kerk op dit plein, de kade langs het water en de steegjes in de omgeving maken dit een meer dan geschikte locatie voor een fotoreportage.

Een tweede tip is de buurt achter de San Marco, waar het verrassend genoeg ook in de zomer niet zo heel druk is. De meer toeristische plekken zoals het Piazza San Marco en de Riva degli Schiavoni (met de vele gondels aan de kade) zijn natuurlijk ook prachtig, maar daar zou ik ’s zomers alleen naar toegaan bij zonsopgang.

Spelen met schaduwen en silhouetten

Als fotograaf ben ik altijd op zoek naar het mooiste licht. De ondergaande zon die van achter een oranje gloed geeft aan mensen of gebouwen, is wat dat betreft het beste dat je kunt hebben. Ook biedt het veel mogelijkheden om te spelen met schaduwen en silhouetten.

We hadden geluk dat het die avond prachtig weer was en we dus volop van de zonsondergang gebruik konden maken. Dat we onderweg nog een pitstop hebben gemaakt bij de beste gelateria van Venetië, maakte het feest helemaal compleet.

Grappige of romantische opdrachten

Tijdens een verlovings- of loveshoot zoals deze, geef ik altijd grappige of romantische opdrachten om het lekker spontaan te houden. Dat levert niet alleen de mooiste foto’s op, maar het zorgt er ook voor dat het een leuke en gezellige avond is, waar met plezier op teruggekeken wordt.

Dat werkt altijd heel goed en ook dit keer weer werd er voor (en achter) de camera heel wat gelachen. Eigenlijk maakt het dan niet zoveel uit waar je foto’s maakt, want met een leuk stel en mooi licht is elke locatie geschikt. Maar als je het toch voor het kiezen hebt: in Venetië is alles net een tikkeltje mooier…’

Jeroen Savelkouls is trouwfotograaf met een grote liefde voor Italië. Bijna elke zomer fotografeert hij er wel een bruiloft.

Wil je weten wat de beste gelateria van Venetië is? Boek dan een foodtour bij Giada en Loris, die samen Your Local in Venice runnen en je graag mee op pad nemen in hun Venetië. Daar vertellen we je snel meer over!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *