Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Beleef de middeleeuwen in Bevagna – een van de mooiste dorpjes van Umbrië

Bevagna, een van de borghi più belli d’Italia, de mooiste dorpjes van Italië, rust op oude Romeinse fundamenten. Een stevige basis, die het stadje heeft doen uitgroeien tot een van de pareltjes van Umbrië.

Bevagna-Umbrie

Het oudst zijn de resten van het Romeinse theater, dat hier al in de tweede eeuw werd gebouwd en waar veel tragedies en komedies zijn opgevoerd.

Ook het thermencomplex is deels bewaard gebleven en na een grootschalige restauratie in 1995 echt een bezoek waard. De van mozaïek gemaakte zeegoden, zeeslangen, dolfijnen, vissen en fantasiedieren doen je bijna geloven echt in het water te kunnen spartelen.

Een wandeling door het dorpje start op het Piazza Silvestri, met een mooie fontein. de San Silvestro, de San Michele Arcangelo en het Palazzo dei Consoli, dat het Teatro Torti herbergt. Een klein juweeltje, met slechts honderdveertig plekken.

Via de Corso Matteotti loop je door de Via Crescimbeni, met de restanten van een Romeinse tempel, naar het Piazza Garibaldi, met een van de oude toegangspoorten, de Porta Cannara, en de San Francesco. Achter deze kerk vind je een doolhof van straatjes waar je de middeleeuwse sfeer het best ervaart.

Bevagna (1) Bevagna (2)

Wil je een mooie foto maken van Bevagna? Rijd dan naar de Chiesa di Santa Maria delle Grazie, vanwaar je een schitterende kijk hebt op het dorpje en de omliggende vallei.

Mercato delle Gaite

In juni vindt in Bevagna de Mercato delle Gaite plaats. Tien dagen lang komen de middeleeuwen opnieuw tot leven. Je ziet onder andere hoe men in de middeleeuwen ijzer smeedde, glas blies of papier en zijde maakte.

Het hele dorp is in feeststemming, met talloze banketten en lange tafels in elke wijk, waaraan uitgebreid gegeten wordt. Echte tavernes serveren middeleeuwse spijzen en dranken. Er is een markt met authentiek koopwaar en er zijn talloze demonstraties.

Het feest is vernoemd naar de strijd tussen de vier stadswijken, de gaite. Een jury beslist welke van de vier gaite zich het best heeft ingeleefd in de ver vervlogen tijden en wie de middeleeuwse sfeer van Bevagna het best heeft weten te vangen.

Nog meer moois in Umbrië

In onze Special Umbrië, het groene hart van Italië ontdek je nog veel meer moois in Umbrië. We delen ruim driehonderd pagina’s vol bezienswaardigheden, bijzondere steden en dorpjes, kleurrijke kunst, culinaire tips en veel, veel meer…

Bestel Umbrië, het groene hart van Italië

De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling krijg je zowel op je scherm als in je e-mail een link om de Ciao tutti Special te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (computer, laptop, smartphone of tablet) van alle moois in de Special genieten.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. Bedankt voor de tip! We zijn in Bevagna geweest en het was inderdaad een prachtig dorpje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *