Download gratis de Ciao tutti app!

Beleef de middeleeuwen in Bevagna

Bevagna, een van de borghi più belli d’Italia, de mooiste dorpjes van Italië, rust op oude Romeinse fundamenten. Een stevige basis, die het stadje heeft doen uitgroeien tot een van de pareltjes van Umbrië.

Bevagna-Umbrie

Het oudst zijn de resten van het Romeinse theater, dat hier al in de tweede eeuw werd gebouwd en waar veel tragedies en komedies zijn opgevoerd. Ook het thermencomplex is deels bewaard gebleven en na een grootschalige restauratie in 1995 echt een bezoek waard. De van mozaïek gemaakte zeegoden, zeeslangen, dolfijnen, vissen en fantasiedieren doen je bijna geloven echt in het water te kunnen spartelen.

Een wandeling door het dorpje start op het Piazza Silvestri, met een mooie fontein. de San Silvestro, de San Michele Arcangelo en het Palazzo dei Consoli, dat het Teatro Torti herbergt. Een klein juweeltje, met slechts 140 plekken. Via de Corso Matteotti loop je door de Via Crescimbeni, met de restanten van een Romeinse tempel, naar het Piazza Garibaldi, met een van de oude toegangspoorten, de Porta Cannara, en de San Francesco. Achter deze kerk vind je een doolhof van straatjes waar je de middeleeuwse sfeer het best ervaart.

Bevagna (1) Bevagna (2)

Wil je een mooie foto maken van Bevagna? Rijd dan naar de Chiesa di Santa Maria delle Grazie, vanwaar je een schitterende kijk hebt op het dorpje en de omliggende vallei.

Mercato delle Gaite
In juni vindt in Bevagna de Mercato delle Gaite plaats. Tien dagen lang komen de middeleeuwen opnieuw tot leven. Je ziet onder andere hoe men in de middeleeuwen ijzer smeedde, glas blies of papier en zijde maakte.

Mercato-delle-Gaite-Bevagna-Umbrië (3) Mercato-delle-Gaite-Bevagna-Umbrië (4)

Het hele dorp is in feeststemming, met talloze banketten en lange tafels in elke wijk, waaraan uitgebreid gegeten wordt. Echte tavernes serveren middeleeuwse spijzen en dranken. Er is een markt met authentiek koopwaar en er zijn talloze demonstraties. Het feest is vernoemd naar de strijd tussen de vier stadswijken, de gaite. Een jury beslist welke van de vier gaite zich het best heeft ingeleefd in de ver vervlogen tijden en wie de middeleeuwse sfeer van Bevagna het best heeft weten te vangen.

Mercato-delle-Gaite-Bevagna-Umbrië (2)foto’s: Mercato delle Gaite

Nog meer moois in Umbrië
In onze Special Umbrië, het groene hart van Italië ontdek je nog veel meer moois in Umbrië. We delen ruim 300 pagina’s vol bezienswaardigheden, bijzondere steden en dorpjes, kleurrijke kunst, culinaire tips en veel, veel meer…

Umbrië-het-groene-hart-van-Italië-reisgids

Bestel Umbrië, het groene hart van Italië voor € 5,95

De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling krijg je zowel op je scherm als in je e-mail een link om de Ciao tutti Special te downloaden in PDF-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten, je pc, je laptop of tablet, van alle moois in je nieuwe Special genieten.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Een reactie

  1. Bedankt voor de tip! We zijn in Bevagna geweest en het was inderdaad een prachtig dorpje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *