Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Groen genieten van een vakantie bij agriturismo Le Tortorelle in Umbrië

Le Tortorelle is een bijzondere agriturismo op de grens van Toscane en Umbrië, in de buurt van het stadje Umbertide, ten noordoosten van het Lago Trasimeno.

Het is de groene oase van Gabriele en Alessia, die een klein paradijs wilden creëren zoals ze dat ook voor hun beste vrienden zouden doen, met een familiaire sfeer, ongekende gastvrijheid en aandacht voor de natuur. Je geniet hier van heerlijk niks doen, lekker luieren, een yogasessie, een duik in het zoutwaterzwembad en een wandeling door het groen.

Binnen enkele uren voelt de drukte van alledag ver weg. De agriturismo en de omgeving ademen dan ook niets dan rust uit. De hoogteverschillen in het landschap zorgen voor prachtige uitzichten. Vanaf het hoofdterras kijk je prachtig uit over het dal. Een uitzicht dat op elk moment van de dag weer anders is en nooit verveelt!

Acht verschillende kamers – van Amore tot Passione

Voor een vakantie bij Agriturismo Le Tortorelle kun je acht verschillende kamers kiezen: Fiducia (trouw), Amore (liefde), Ascolto (gehoor), Stima (waardering), Coraggio (moed), Pace (vrede), Forza (kracht) en Passione (passie).

Stuk voor stuk fijne kamers in rustige natuurtinten, met natuurlijke stoffen als wol en katoen, met de hand gemaakte lampen en andere details, wifi, yogamatjes en horren. Elke kamer heeft een eigen badkamer. Op sommige kamers kan een extra bed worden bijgezet.

Alle details van de verschillende kamers vind je via deze link, zodat je de perfecte kamer kunt kiezen voor tijdens jouw verblijf bij Le Tortorelle. We geven alvast een voorproefje in beeld:

Proef de pure smaak van Umbrië

Agriturismo Le Tortorelle heeft ook een klein restaurant, dat is gevestigd in de voormalige stal. Bij mooi weer kun je uiteraard ook buiten eten.

Er wordt gekookt met verse ingrediënten, die grotendeels van boeren en producenten in de nabije omgeving komen. Er is dan ook geen menukaart; je krijgt elke dag een verrassend driegangenmenu, met voorafgaand aan de eerste gang een proeverij van olijfolie uit Umbrië.

De ene dag geniet je van een antipasto, de andere dag van een dolce. Denk bij een antipasto aan kazen en vleeswaren, verse groente, marmelade en brood. De dolci wisselen van fruit tot taart, maar zijn altijd huisgemaakt.

Een primo en secondo komen elke dag op tafel. Als primo geniet je bijvoorbeeld van pasta met pesto van groente uit de moestuin; als secondo komt vlees van een biologische boer uit de omgeving op tafel, afgewisseld met andere lekkernijen uit de buurt.

Wil je ook lekker tot rust komen bij Le Tortorelle? Kijk dan voor meer informatie op de website van Le Tortorelle of stuur Gabriele en Alessia een e-mail via info@letortorelle.it.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *