Download gratis de Ciao tutti app!

Groen genieten bij agriturismo Le Tortorelle

Le Tortorelle is een bijzondere agriturismo op de grens van Toscane en Umbrië, in de buurt van het stadje Umbertide, ten noordoosten van het Lago Trasimeno.

De omgeving ademt niets dan rust uit. De hoogteverschillen in het landschap, en ook rondom Le Tortorelle zorgen voor prachtige uitzichten. De huisjes liggen hoger en vanaf het hoofdterras kijk je het dal in naar het schitterende zwembad, dat na een verfrissende duik helemaal is goedgekeurd!

Naast de mooie omgeving is Le Tortorelle ook om een andere reden een bijzondere plek. Het is namelijk een van de weinige veganistische agriturismi in Umbrië. De smaken zijn puur, er verschijnen kleurrijke groenten en een heerlijke pasta met amandelpesto.

Ook de huisgemaakte chocoladetaart als dessert is verrassend lekker. Eigenaren Teresa en Aldo vertellen je dolgraag hoe ze alles maken en welke varianten ze voor bepaalde ingrediënten en recepten hebben.

Je kunt hier dan ook sfeervol dineren, aan een lange tafel met de andere gasten en eigenaren, als één grote Italiaanse familie uit verschillende windstreken. De gesprekken zijn leuk en het is meteen een fantastische manier om je Italiaans een beetje bij te spijkeren!

Na het ontbijt en een kwartiertje op de schommel, genietend van het uitzicht, krijgen we nog een korte rondleiding langs de aloë vera-kassen. Deze prachtige planten worden gebruikt voor het sap, dat ook vaak in natuurlijke cosmetica wordt gebruikt. Eigenaar Aldo vertelt met veel enthousiasme en kennis over de bijzondere kweek van deze planten.

Le Tortorelle is de perfecte plek om tot rust te komen en gezond te genieten van de bijzondere en pure maaltijden. Kijk voor meer informatie over deze heerlijke agriturismo op LeTortorelle.it.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *