Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Maak een Fiat500 tour in Toscane!

Fiat-tuscanybuzz-1foto: Ilaria Vangi | Tuscany Buzz

Het is het perfecte plaatje: een vintage Fiat500 in het typisch Toscaanse decor van cipressen, zonnebloemen, olijfgaarden en heuvels vol wijngaarden… Zie je jezelf al achter het stuur zitten?

Is alleen al het rijden in een Fiat500 een droom, een tour in Toscane zorgt voor de perfecte finishing touch. Niet alleen rijd je door een landschap dat je elke keer opnieuw zal verrassen, ook schuif je aan voor een echte Toscaanse lunch en maak je een stop om te proeven van Chianti-wijn.

Vintage-Fiat500-tour-Toscane-We-Like-Tuscany (7)

De gids die mee op pad gaat toont je onderweg het beste van Toscane – met de mooiste uitkijkpunten. Je voelt je bijna een vriend die op bezoek is in plaats van een gast, zo warm word je ontvangen en begeleid.

Vintage-Fiat500-tour-Toscane-We-Like-Tuscany (2)

De tour begint rond 11 uur in Florence (in de wijk Santo Spirito, vlak bij het Piazza Torquato Tasso). Vandaar rijd je langs de oude stadsmuren, de stad uit, naar het eerste uitkijkpunt: het beroemde Piazzale Michelangelo. Na een onvergetelijke kijk op de stad aan je voeten en een bezoek aan de San Miniato, die hoog boven Florence uittorent, rijd je door de heuvels naar het pittoreske Fiesole, ten noordoosten van Florence.

Piazzale-Michelangelo-Florence (1)kerkhof-San-Miniato-Monte-Florence (6)

Misschien heb je vanuit Fiesole wel het mooiste uitzicht over de kerken, koepels, torens en terracotta daken van Florence. Maar ook het stadje zelf is de moeite van een bezoekje waard, met onder meer de ruïnes van een Romeinse nederzetting en een schitterend klooster.

Fiesole-Florence-Toscane (1) Fiesole-Florence-Toscane (2)

Vanuit Fiesole tuf je verder de heuvels in, naar het favoriete restaurant van de eigenaren van Vintage Fiat500 Tours, waar je aanschuift voor een typisch Toscaanse lunch. Na de lunch rijd je weer terug richting Florence, maar onderweg maak je nóg een heerlijke stop, bij een van de wijngaarden in de Chianti.

Deze wijngaard wordt gerund door een allerhartelijkste familie, die je graag laat zien hoe ze hun wijn maken. Uiteraard mag je ook proeven, niet alleen van de wijn maar ook van de voortreffelijke olijfolie die de familie maakt. Je kan hier ook wijn en/of olijfolie kopen (dat past nog wel in die Cinquecento!).

Chianti-wijngaarden-Fiat500-tourolijfolie-Chianti-Toscane

Vanaf de wijngaard rijd je via een mooie route weer terug naar Florence. Tegen vier uur ’s middags tuf je de stad weer binnen, een bijzondere ervaring rijker.

met dank aan

Vintage-Fiat500-tour-Toscane-We-Like-Tuscany-logo

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

4 reacties

  1. Italië Wauw

  2. (H)eerlijk met een FIAT 500 lekker samen met een leuke gids: Italia rond toeren……….me laten ontvoeren. Af en toe een stop, onderweg…maak me gek!!

  3. Kun je ook een 500 huren en zelf rond rijden zonder gids?

    groeten,
    Marcel

  4. Ciao Marcel, volgens mij niet, maar je kan het ze altijd vragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *